Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Miska olejowa 1.6 Ts 105km po lifcie

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie Miska olejowa 1.6 Ts 105km po lifcie

Witam.Pytanie brzmi jaka miska oleju pasuje do tego modelu czy ma znaczenie czy jest to.wersja po lifcie czy nie czy znaczenie ma tylko czy jest to wersja 120 czy 105 koni mechanicznych, gdzie najlepiej poszukać takiej miski? Nie musi być nowa ale potrzebowalbym bym na nią fakturę. A tak wygląda moja historia , jadąc wieczorem drogą gminą za późno zauważylem wystającą studzienke kanalizacyjną czego skutkiem jest rozbita miska olejowa. Autem udało się dojechać 500 metrów dalej do znajomych, aby nie zostawiać auta na drodze. Studzienka wystwala dobre parę centymetrów i faktycznie zagraża bezpieczeństwu a droga jest na tyle wąska, że jest problem jakiekolwiek jej ominięcie. Wezwalem policję aby sporządziła notatkę i pointruowala mnie jak mogę uzyskać odszkodowanie od urzędu gminy. Dzisiaj dzwoniłem do gminy i powiedzieli, ze są ubezpieczeni od takich sytuacji i jak dostaną notatkę policyjna skontaktuja się z ubezpieczycielem, który pewnie powoła rzeczoznawcę. Miał ktoś podobą sytuację. Wiem, że wszystkie częśći musze kupić na fakturę, czy powinien się wstrzymać do przyjazdu rzeczoznawcy. Czy wymiana miski jest skomplilowana? Załączam zdj studzienki i miski ku przestrodze. Nie.mogę dodać zdjec

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Jak to z ubezpieczenia gminy to nie baw się w używaną miskę tylko kup nową. Na rzeczoznawcę musisz poczekać przed wymianą. A co do samej wymiany ja bym dzwonił do ASO żeby podjechali lawetą, wymienili i wystawili fakturę na całość

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie

Tylko, że sprawa jest jakby w toku, bo do gminy musi wldotrzec notatka policyjna i dopiero wtedy zgloszą się do ubezpieczyciela. Jakbym miał 100% pewności zadzwonilbym po lawete i dodatkowo poprosił o auto zastpecze, oczywiście na fakturę wszystko. Gorzej jalby się okazało, że nie przydziela mi odszkodowania podając jakiś głupi powód typu, że nie dostosowalem prędkości do warunków jazdy albo cokolwiek innego, wtedy zostane z ręka w nocniku

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Właśnie dlatego powinieneś poczekać żeby nie kupić czegoś niepotrzebnego

Wyryte rantem felgi