Mam dokladnie to samo co kolega z innego forum. Niestety tam odpowiedzi nie znalazlem. Może ktoś z szanownych kolegów jest w stanie stwierdzić skąd niżej opisana przypadłość?
Często po odpaleniu samochodu na wyświetlaczu pojawia mi się OFF(od klimy), żadne przyciski nie reagują, tzn nie mogę włączyć ani Auto, ani Econo, nie mogę sterować temp. ani wiatrakami, nie działa Mod ani obieg otwarty/zamknięty. Podświetlają mi się jedynie te 2 małe przyciski od ogrzewania szyb ale i tak nic się nie dzieje. Sama centralka od przycisków działa bo jak jestem np. w NAVI czy AUDIO to mnie przełącza do opcji CLIMA ale na środku jest OFF i koniec. W głównym panelu nie podaje mi temp. zewnętrznej (EXT), a po prawej stronie na środku pole od klimy jest puste albo pisze OFF. Teraz najlepsze - zdarze sie, że wszystko wraca do normy. Czasem po 10 minutach jazdy, czasem po godzinie, a czasem w ogóle. Idzie się wqrwić, bo np. teraz leżę właśnie przeziębiony na maxa przez to, że w poniedziałek ogrzewanie nie chcialo się w ogole załączyć, a musialem w aucie spędzić niemal cały dzień. Na szczęscie podgrzewanie doopki działało bo bym w ogóle nie ujechał ;/
Auto to bella 166 z 2006 roku, a więc polift. JTDm 2.4 o ile ma to jakieś znaczenie.
Moje jedyne podejrzenie to sterownik klimy, ale może się mylę?