no ładnie kolego 5powiedz mi jakie żaróweczki tam siedzą bo mi się jedna skończyła
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
ja u siebie też wymieniałem ładnie wszystko świeci w taki neutralny zielony kolorekmyślałem o diodach ale by świeciły pewnie w jednym punkcie i by głupio sie to prezentowało
I tu się myliszto co widać wyżej to jest właśnie podświetlenie diodami świecącymi na biało co w efekcie daje kolor błękitny, oraz jest rownomiernie podświetlone
![]()
Zastanawiam się też czy jakbym wlutował białe diody w podświetlenie zegarów i wskaźników, czy również wyszedłby kolor błękitny, bo nie powiem fajnie wygląda![]()
mam pytanko jakie tam żarówki idą i jak się do nich dostałeś, mógłbyś opisać wymianę tych żarówek krok po kroku byłbym wdzięczny. bo mi się dwie musiały przepalić bo nie świecą i mnie to strasznie denerwuje
Ja dodam tylko , że jeśli ktoś chce aby dioda nie świeciła punktowo tylko równomiernie to należy zeszlifować jej soczewke na płasko, i całość zmatowić drobnym papierem ściernym. Robiłem tak kiedyś do podświetlenia zegarów w Śp. matizie![]()
Ja w poprzedniej Alfie też całe podświetlenie wymieniłem na diody. Kolorek był podobnie "seledynowy".