Cześć,
Wymienialem dzisiaj żarówki i przy lewym reflektorze zobaczyłem luźna wtyczkę że zdjęcia. Do czego ona jest? wygląda na to że nie była przez jakiś czas już podpięta.
Sent from MI4
Cześć,
Wymienialem dzisiaj żarówki i przy lewym reflektorze zobaczyłem luźna wtyczkę że zdjęcia. Do czego ona jest? wygląda na to że nie była przez jakiś czas już podpięta.
Sent from MI4
halogen.
A obok halogenu jest jeszcze jedna - do czego? U mnie nieużywana.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a nie bedzie to wtyczka czujnika poziomu plynu w zbiorniczku spryskiwaczy? rozumiem ze kolega ktory pyta nie ma xenonow a auto sprzed liftingu (byly kompletne instalacje)? ponad tydzien temu odcinalem wtyczki z dawcy-rozbitka (dokaldam instalacje dla xenonów) i wlasnie ta wtyczka wygladala tak i byla w tej okolicy (zbiorniczej jest ponizej).
- - - Updated - - -
parktronic przód? z prawej strony? 6 pinów? tez za pare dni dokladam instalacje (nowy zderzak mam ze wszystkim wiec grzech nie podlaczyc)
W mojej starej madzi taka wtyczka była od kierunkowskazów, gdy się zdjęło plastikową nakładkę
A tak w ogóle, kolega napisał przy zdjęciu na dole, że juz podpięta, wiec pewnie można już zamknąć temat![]()
To może doprecyzuję. Jest to wtyczka która występuje między innymi przy halogenach (na każdym). A tak ostatecznie jest to standardowa dwupinowa wtyczka 'szczelna'. Występuje w dziesiątkach samochodów bo jest to standard. To oznacza, że taka wtyczka może być pod maską wszędzie gdzie potrzebne są dwa przewody. Np zasilanie czegoś, albo sygnał jakiegoś styku.
Poziom płynu spryskiwaczy, moim zdaniem wymaga troche więcej przewodów, choć głowy nie dam. Jeśli to czujnik konduktometryczny to mogą być równie dobrze dwa.
'podpieta' to błąd. Miało być 'odpieta'. Mam ksenony jakby co i kierunki też działają. Sprawdzę halogeny bo to może jest to.
Sent from MI4
To nie halogeny. One działają
Sent from MI4
zgadza się, choć w okolicy większość wtyczek ma więcej pinów - np tak sam typ wtyczki ale 3 piny dla czujnika poziomowania, lub 6 pin przy lewym reflektorze (podłączenie dla obu czujników poziomowania xenonów).
Pisałem że dokładam instalacje i że ostatnio odcianałem wtyczki z rozbitka-dawcy, mam też już kupiony zbiorniczek z czujnikiem, więc trochę się chyba orientuję, więc jeszcze raz mówię że od detekcji niskiego poziomu płynu spryskiwaczy jest właśnie taka 2 pinowa.