Witam. Mam pytanie odnośnie dachu i mojej Brerze, mianowicie czy da się przerobić podsufitkę tak żeby odsłonić cały szklany dach? Czy polecacie taki zabig, ile może on kosztować i gdzie takie coś mogę zrobic? Pozdrawiam.
Witam. Mam pytanie odnośnie dachu i mojej Brerze, mianowicie czy da się przerobić podsufitkę tak żeby odsłonić cały szklany dach? Czy polecacie taki zabig, ile może on kosztować i gdzie takie coś mogę zrobic? Pozdrawiam.
Ja nie wiem co Ty tam chcesz odsłaniać ale przecież przy odsłoniętej rolecie brakuje może 3 cm do końca dachu szklanego. Poza tym dookoła szyby jest czarny nadruk, więc i tak wiele byś nie uzyskał.
Tzn chodzi mi o to że mam szklany dach, ale jest on zasłonięty. Chciałbym zrobić z niego sky view i stąd pytanie czy takie coś jest oplacalne czy szkoda sie za to zabierac?
Szyba jest taka sama, musiałbyś poszukać na alfaowner jest parę tematów np. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...r-skyroof.html
Pytanie czy kosztowo się opłaca![]()
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
Nie mam, sorki za niedoinformowanie. Rozumiem że można kupić dach od sky view, ale ja bardziej myślałem o tym żeby po prostu wyciąć podsufitkę odsłaniając szybę a na boki dać jakieś wstawki żeby ładnie to wygladało. Wolałbym uniknąć kupowania rolety i innych części, raczej prostym sposobem.
Ok dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Wczoraj oglądałem taką Brerę , która miała zasłonięty dach podsufitką. Byłem trochę zdziwiony, ale sprzedawca powiedział że tapicer to ogarnie. Myślę tylko, że w słoneczny dzień będzie żal decyzji.
Ostatnio edytowane przez quba ; 29-12-2015 o 14:10
Ktoś ostatecznie próbował albo zabaw w podsufitce albo przekładania samej rolety?