Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Blue&Me

Użytkownik Świeżak Avatar sprajt
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie Blue&Me

Witam, szukałem podobnego tematu ale nic takiego nie znalazłem. Pytanie: czy wszystkie Alfy były wyposażone w system Blue&Me? Moja Alfa 2006r. kierownica multifunkcja, radio standard bez mp3, szukałem w schowku nie posiadam wejścia na USB, dlatego pytam. Jeżeli temat zbędny proszę o usunięcie.
    Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Nie wszystkie

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Lędziny
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115

Domyślnie

Witam , także mam pytanie mam oryginalne radio bez mp3 dodatkowo ktoś założył zmieniarkę USB z BT , wszystko działa , ale o dziwo po kupnie włączam BT a tam blue§me :O kierownica multi daje słuchawkę >menu połączyłem wpisałem kod pin i śmiga ;D telefon się łączy dzwoni wszystko słychać książkę skopiował ,babka mówi po niemiecku , chciałem wgrać polski a tu niespodzianka w schowku nie ma USB rok 2006 luty , słyszałem że ktoś już tak miał że nie było USB jak takie blue§me zaktualizować i wgrać polski jestem zielony w tym . Pozdrawiam

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

a jak wgrać polski blue me ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał emil147 Zobacz post
    Witam , także mam pytanie mam oryginalne radio bez mp3 dodatkowo ktoś założył zmieniarkę USB z BT , wszystko działa , ale o dziwo po kupnie włączam BT a tam blue§me :O kierownica multi daje słuchawkę >menu połączyłem wpisałem kod pin i śmiga ;D telefon się łączy dzwoni wszystko słychać książkę skopiował ,babka mówi po niemiecku , chciałem wgrać polski a tu niespodzianka w schowku nie ma USB rok 2006 luty , słyszałem że ktoś już tak miał że nie było USB jak takie blue§me zaktualizować i wgrać polski jestem zielony w tym . Pozdrawiam
    Z tego co pamiętam to z tyłu radia jest USB w tej wersji Blue&Me, trzeba radio wysunąć.
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Mieszka w
    Lędziny
    Auto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź czyli wyciągam radio i jest tam gniazdo usb można je jakoś przeciągnąć żeby można było go swobodnie używać ?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeśli to jest B&M bez MediaPlayer'a to możesz sobie przeciągnąć port USB do schowka, ale nie będzie ono odtwarzać muzyki Będziesz mieć port USB tylko do aktualizacji... których pewnie więcej już nie będzie.

Zatem można, ale nie ma to sensu.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 2008r. Sedan

Domyślnie

Witam. Mam problem. mianowicie pomoże mi ktoś w ustaleniu czy posiadam system blue&me w mojej alfie? mam USB w schowku radio z dużą nawigacją i opcja telefonu ( karta sim) mam multimedijalna kierownicę I nawigację także w zestawie wskaźników na wyświetlaczu. auto ma menu w J.angielskim i ma komunikaty w j. francuskim. B&M na kompie nie wyświetla żadnego menu po naciśnięciu słuchawki na kierownicy. ale jak nacisne na kierownicy ikonę głosu to gada auto i reaguje na komendę ustawienia po francusku i prosi o jakiś pin. chciałem zgodnie z pl instrukcja usunąć wszystkie dane ale nie udało mi się może ja nie mam b&m albo jest coś z nim nie chalo.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeżeli masz nawigację z ekranem to nie masz Blue&Me.
    Jeżeli chcesz mieć telefon w samochodzie, to musisz wsadzić kartę SIM w radionawigację.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Mieszka w
    Lędziny
    Auto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź o to mi chodziło żeby zrobić aktualizacje i wgrać polskie komendy ,USB do odtwarzania mam ze zmieniarki podłączonej do radia także media player mi nie potrzebny , teraz tylko znaleźć odpowiedniego pena niestety mam same nowe i minimum 8gb , jest tu ktoś kto ma może 100% sprawdzonego pena i jest ze śląska i bywa czasami na spotach w Katowicach na trzech Stawach ?