Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: AR 159 Prośba o opinie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Międzyrzecz
    Auto
    AR 159 2.4

Domyślnie AR 159 Prośba o opinie

Witam forumowiczów,

Od jakiegoś czasu poszukuję AR 159, najlepiej w kombi silnik 1,9, 150 KM, z niezłym wyposażeniem jednak dysponuję budżetem 20000, no może 21000zł. Znalazłem całkiem atrakcyjną ofertę jednak chciałbym poznać opinię forumowiczów, może ktoś był, oglądał bądź miał do czynienia z autami z tego komisu. Jak na razie jedyne co znalazłem w google to jedna negatywna opinia. Może ktoś jest z tamtych okolic i mógłby zrobić małe rozpoznanie (szanuję czas więc oczywiście odpłatnie). Proszę o fachową pomoc.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150ps-xxxczarna-xxx-banan-skora-alu-navi-ID4p9r3R.html

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Od handlarzy każda oferta będzie ciekawa. Bo to ich chleb. Auto musi się db prezentować, a i przebieg musi mieć adekwatny do polskich warunków czyli 120-160 tyś km(10 letnie auto z włoch?).
    Za takie pieniadze jest na sprzedaż, to za ile on ja kupił? za 12000 ? Żeby nie było, że kupisz sztrucla. Lepiej obejrzyj na żywca z miernikiem lakieru i sprawdź nr vin - od tego zacznij. Aha, w kombi to są vieśwageny, tu są sportwagen-y

Warto polubić tę stronę https://www.facebook.com/motodetektyw/

Powodzenia.

Mieszka w
    Międzyrzecz
    Auto
    AR 159 2.4

Domyślnie

Dzięki z odpowiedź.
    Jeśli chodzi o przebieg to jestem w stanie przełknąć fakt, że mógł być kręcony o ile technicznie był by dobry. Mam do Ostrzeszowa jakieś 250 km i dlatego nie chcę jechać po bubla, a jest spore prawdopodobieństwo, że takim się okaże więc szukam kogoś kto był by w stanie sprawdzić bądź wypowiedzieć się na temat komisu.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 159 1,9JTD SW 150KM

Domyślnie

Ekspertem nie jestem, ale cena jakoś za niska jak na wygląd wnętrza, wyposażenie itd. No i przebieg też "idealny".
    Możliwe że była gdzieś puknięta albo jest dużo rzeczy do zrobienia, oczywiści same z tych drogich.
    Jak jest cała i sprawna to naprawdę okazja, wg mnie.

Mieszka w
    Międzyrzecz
    Auto
    AR 159 2.4

Domyślnie

Raczej odpuszczę... za daleko żeby jechać i wrócić w gorszym humorze, a na okazję od handlarza nie ma co liczyć.
    Ostatnio edytowane przez tomi74151 ; 04-02-2016 o 14:55 Powód: zmiana koncepcji

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Na górze masz przypięty temat odnośnie sprawdzania aut przez forumowiczy...

Użytkownik Romeo Avatar Black Wolf
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Była 159 był c5 jest mondeo 2.5 v6

Domyślnie

Duża Kolorowa Nawigacja Dotykowa XXX
    XXX XXX Podgrzewane Fotele X
    gdzie on widzi tam dotykową nawigacje?? i podgrzewane fotele??

Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu

Mieszka w
    Międzyrzecz
    Auto
    AR 159 2.4

Domyślnie

Każda uwaga jest cenna, jutro będę dzwonił i wypytam jak handlarz przedstawia sytuację.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Może w dziale Bazar coś znajdziesz np http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...007_sedan.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Na pierwszej stronie, w przypiętych wątkach na samej górze, masz temat w którym się pyta o opinie/pomoc przy zakupie nowego auta, a nie zakłada od razu nowy temat techniczny.

No ale żeby nie było że tu na forum sami nieuczynni siedzą, to napiszę coś/niecoś.

Zdobądź VIN i albo próbuj sprawdzić historię serwisową w drugim podpiętym wątku (Prośba o sprawdzenie VIN), albo zadzwoń do serwisu FAP w Bielsku i telefonicznie(o ile gość będzie miał czas) to Ci podczas 5 minutowej rozmowy powie daty/przebiegi i co było robione (o ile zapisywali w serwisie we Francji, różnie bywa). Oryginalne wyposażenie sprawdzisz w ePer (http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE)

Ogólnie to nic nie tak z nią nie rzuca mi się w oczy - ciężko po zdjęciach coś więcej powiedzieć - wiadomo do sesji świeci jak psu jajca i wygląda dobrze. Wszystkie emblematy są, wyposażenie jak z czasów produkcji (np felgi które wtedy też były opcją). Trochę nie podobają mi się naciągnięte skóry na przednich fotelach - mam na myśli pod kątem przebiegu - ja w swojej byłej (podobna, produkcja gru 2005, na drogach od połowy 2006), miałem skóry w znacznie lepszym stanie (mimo że pastowałem może raz na 2 lata), a jeździłem raczej na krótkie odcinki (więc bardzo częste wsiadanie i wysiadanie i wtedy powinny się najbardziej naciągać moim zdaniem) i przebieg auta był 141tys jak jej się pozbywałem parę miesięcy temu. Nie wiem, może jakiś gruby gość jeździł i dlatego?

Auto trzeba dobrze oglądnąć. Polecam kupić sobie kabelek ELM327 v1.4 albo bluetooth i wgrać MES (multiecuscan.net). Chyba darmówka nawet da radę (poczytaj o ograniczeniach), i na wszelkie wizyty jechać ze swoim laptopem, podpiąć się i posprawdzać czy są błędy w kompach po przejażdżce, czy przebieg w Liczniku zgadza się z tym z komputera silnika itp (często kręcony jest tylko licznik). Wcześniej oczywiście potrenować obsługe na jakiejś innej alfie kolegi (choćby z forum z okolicy) - głównie chodzi o to żebyś podłączał/odłączał się przy wyłączonej stacyjce(żeby nie wywalić kupy błędów w różnych komputerach) i radził sobie z obsługą sprawnie.

Powodzenia