Witam,od pewnego czasu zaświeca się na czerwono kontrolka wtrysków ale gaśnie na jakiś czas,auto wtedy podczas przyśpieszania ma duże zrywy i czuć nieznaczny spadek mocy.Podczas postoju na biegu jałowym czasami obroty falują do 1500 a czasami trzymają stabilne 800.Podłączyłem pod komputer i pokazało następujące błędy0100 i P0170 czy już lambda nadaje się do wymiany? Próbowałem odłączyć przepływomierz i uruchomić silnik ale bez efektów,a podczasz naciśnięcia pedału gazu silnik się dusi i zaczyna przygasać.Nie wiem o co chodzi ,drodzy alfiści proszę o pomoc!!!Uwielbiam to auto bo nie ma sobie równych podczas jazdy.Dziękuję .Posiadam Alfę 156 1.8 TS 144KM 98'.Dodam że podczas pomiaru na sondzie nie parametry nie ulegały zmianie nawet podczas gazowania.

0100 i P0170 czy już lambda nadaje się do wymiany? Próbowałem odłączyć przepływomierz i uruchomić silnik ale bez efektów,a podczasz naciśnięcia pedału gazu silnik się dusi i zaczyna przygasać.Nie wiem o co chodzi ,drodzy alfiści proszę o pomoc!!!Uwielbiam to auto bo nie ma sobie równych podczas jazdy.Dziękuję .Posiadam Alfę 156 1.8 TS 144KM 98'.Dodam że podczas pomiaru na sondzie nie parametry nie ulegały zmianie nawet podczas gazowania.
Odpowiedz z cytatem