Hej, jestem na etapie zakupu alfy 156, przeglądam masę ogłoszeń niestety jestem trochę ograniczony, bo mogę szukać tylko i wyłącznie śląsk/małopolska.
Jutro, tak myślę wybieram się oglądnąć kilka samochodów. Mój budżet to 5.300 + do sprzedania stara polówka (ale to po zakupie nowego samochodu)
Alfa jaka mnie interesuje to wiadomo 156 (najlepiej sedan ale kombi też nie będzie złym wyborem) z gamy tych większych silników tj. 2.0 ts, 1.9 jtd, 2.4 (jtd?)
Ogólnie rzecz biorąc nigdy nie miałem alfy, opinie w internecie są podzielone ale nie można temu zbytnio ufać stąd też znalazłem się na tym forum.
I stąd moje pytania:
1. Na co konkretnie zwracać uwagę przy zakupie alfy? (Oczywiście prócz normalnych oględzin)
2. 2.0 TS czy może lepiej diesla szukać, a może jeszcze jakaś inna? (kiedy odpalam samochód to jadę już te 30~50km bardzo rzadko się zdarza "a podjadę sobie 300m do sklepu")
3. Jeżeli jest jakaś usterka z której od razu zrezygnowałbyś z zakupu to jaka?
4. Czy za 5.300 można w ogóle kupić "na miarę" utrzymany egzemplarz?
Na chwilę obecną nie mam więcej pytań, a jeżeli tak owe się pojawią to na pewno dopiszę, bądź odpowiem w tym wątku. Z góry dzięki za odpowiedzi![]()