Witam. Mam pytanie skierowane do właścicieli GT z silnikiem 2.0JTS. Czy wasze silniki również biorą olej? Jeśli tak to ile i jakie mogą być tego przyczyny?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam. Mam pytanie skierowane do właścicieli GT z silnikiem 2.0JTS. Czy wasze silniki również biorą olej? Jeśli tak to ile i jakie mogą być tego przyczyny?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Cytując z instrukcji obsługi: "Maksymalne zużycie oleju silnikowego wynikające z pomiarów wynosi 400 gramów na 1000 km." Ma na to wpływ styl jazdy i warunki atmosferyczne w jakich eksploatujemy pojazd.
Jeżeli tyle Ci faktycznie weźmie to jest bardzo dobry wynik tak naprawdęOgólnie większość silników z bezpośrednim wtryskiem lubi olej (jedne mniej ,drugie więcej) Sam borykałem się z tym problemem i nie mogłem przez to spać) Teraz nie głowie się ile go weźmie tylko jaki olej zalać ,żeby wzięło go mniej. Sam dolewam literek ale to na 2000km gdzieś. Jak zacznę lać olej jak do dwusówa to będę się martwić. A Ty nic się nie przejmuj tylko ciesz się autem
![]()
Szczerze ,wszystko zależy co mam na sklepieBył Castrol wcześniej, teraz mam zalany Shell (oczywiście tylko 10w60). Za 2 tys mam wymianę i noszę się z zamiarem wlania Liqui Moly, albo zostanę przy Shellu ...Natomiast myślę ,że zmiana marki niewiele da, ale zobaczymy
Dam znać czy coś się poprawiło .
A tak na marginesie...próbował ktoś 5w50 do JTS,a?
ten Catrol to słaby pomysł, robi czarny syf w silniku...
w GT 2.0JTS na Mobil 1 spalanie oleju 0,5l/1000km, po zmianie na Selenia Racing 10W60 spadło do 0,1-0,15l/1000km, polecam wydać parę zł więcej na dedykowany olej
...
Czyli Selenia to nie taki zły pomysł...Spróbujemy zobaczymyMasz jakiś pewny punkt zakupu? Mozna tylko to kupić po 2l ?
JTS sprzedałem w 2009 roku, teraz mam JTD
Selenie kupowałem albo w ASO albo w Autosklep24.pl
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 20-02-2016 o 20:27
...