Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Bixenon 156 przed fl kilka pytań

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Przemekkk97
    Mieszka w
    Nakło nad Notecią
    Auto
    Alfa 156 1.9 JTD 110KM@150KM

Domyślnie Bixenon 156 przed fl kilka pytań

Zamierzam przerobić "idealnie zaprojektowane dające mnóstwo światła lampy" na takie z soczewką bixenonową . Jako iż samochodzik bd sprzedawany za min. 6 m-c chce trochę go ulepszyć gdyż teraz będzie dużo tras nocnych . Najpierw zestaw jaki chce kupić : http://allegro.pl/soczewki-soczewka-...017991176.html nie jest to może jakiś highendowy zestaw ale liczę na większą ilość światła . Pytanie pierwsze co się dzieje z miejscem na tradycyjne światła drogowe ? Zostawia się tam żarówkę czy zaślepia . Jak wiadomo żeby spełnić wymogi potrzebne są spryskiwacze i poziomowanie . Pierwsze bym zrobił ale drugie ciężko by było , policja może jakoś sprawdzić ten system czy tylko diagnosta ? Ustawił bym je tak żeby nie raziły po oczach innych kierowców . Żarniki kupiłbym coś koło 5000k żeby nie raziło po oczach policji za bardzo . Zestaw spryskiwaczy chyba kupię taki http://allegro.pl/spryskiwacze-lamp-...192076519.html albo poszukałbym oryginalnego zbiorniczka z pompkami i spryskiwaczami . Jaki klej użyć do ponownego sklejenia lamp ? W razie trudnych pytań policjantów były montowane wgl seryjnie w 156 w 2001r ?

Z góry dzięki za odpowiedź !

PS: Używałem szukajki ale nie znalazłem tego czego szukałem

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    156 2,0 TS SS '00

Domyślnie

Bixenon fajna sprawa, bo i mijania i drogowe są mocne, ale... Oprócz spryskiwaczy, to tak jak piszesz musi być poziomowanie i czego nie dodałeś, lampa z homologacją do xenona, a tego nie przeskoczysz. Przecież nie wyglawerujesz, czy też nie nakleisz oznaczenia homologacji na xenony. Tak, czy inaczej na lampach na H4, H7, itp. nie można legalnie stosować innego źródła. Lampy na xenonie świecą zauważalnie lepiej, jaśniej dla kierowcy, to i policjant to wyłapie, kwestia szczęścia.

Mieszka w
    Nakło nad Notecią
    Auto

Domyślnie

Poczytałem sobie trochę i żeby w miarę legalnie to wyglądało potrzebował bym klosze z oznaczniem DC i wtedy jakieś tłumaczenie bym miał
    ALFA ROMEO 145 1.9JTD 105KM & ALFA ROMEO 156 110KM up to 150KM

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105@125

Domyślnie

Te soczewki wprost z China, wyrwiesz za ok 120 zl dwie. Co do żarówki na tradycyjne światła możesz zostawić i podłączyć ją tak że działała by razem z bixenonem. Na stacji diagnostycznej da się ustawić tak żeby świeciło to w punkt. Mam u siebie światła więcej, bixenon działa razem z długimi, ja mam barwe 6000k ale nie powiem żeby świeciła na niebiesko drogę oświetla mi na biało tyle że do moich soczewek idą w ogóle jakieś śmieszne żarniki bez takich "kapturków" jakie są w h1,h7 itd więc ciekawo czy naprawde mają barwę 6000k, ogólnie 4300k chyba najlepsza opcja. Kolega kupił 5000k do Lancera i po pół roku już ładnie na niebiesko dawały może akurat felerny model i szybciej gaz się w nich dopalił, jednak problemów z Misiaczkami nie miał a sporo też jeździ i nie ma nawet soczewek. W poprzednim aucie też miałem hidy bez soczewek to na stacji diag świeciły gdzie chciały, kilka kontroli mi się zdarzyło podczas użytkowania i nigdy żadnej mowy o światłach nie było. Możesz od razu też pomyśleć o jakimś zestawie hid w przeciwmigielne tam idą żarówki h1.
    Ale skoro masz zamiar żegnać się za pół roku to czy taki sens inwestowania jest? Kup jakieś zwykłe dobre żarówki i też różnica na plus bedzie. Ja jak kupiłem tą alfe w nocy jeździłem jakby świeczka mi droge oświetlała wymiana żarówek na tungsramy sportlight i byłem zadowolony ale że lubie sobie podłubać przy samochodzie i okazyjnie zestaw mi w ręce wpadł to skorzystałem z okazji.
    Ostatnio edytowane przez Dron ; 07-03-2016 o 02:29

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Hidy w przeciwmgielnych, hidy bez soczewek ... pokazują się idioci drogowi na forum.

Napisane z komóreczki!
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Nakło nad Notecią
    Auto

Domyślnie

No hidy bez soczewki odpadają. Ale ten bixenon mi się spodobał bo znajomy ma
    ALFA ROMEO 145 1.9JTD 105KM & ALFA ROMEO 156 110KM up to 150KM

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105@125

Domyślnie

Jabolek co Cię to boli co ja robię z własnym samochodem? Pomyśl zanim skomentujesz bo akurat wiem jak się używa przeciwgmielnych, dopier.... się do tych co na nich na okrągło jeżdzą bo to są idioci drogowi. Ja często jeszcze w godzinach nocnych 1-4 ohhh biedni co jadą z naprzeciwka, ruch znikomy a poza tym umiem oderwać rękę z kierownicy i je wylączyć, jak Ty nie umiesz sobie z taką czynnością radzić cóż.. współczuje tylko. Co do hidów bez soczewek? H7R coś mówi? Poza tym są fabryczne ksenony montowane do samochodów bez soczewek, D2R to się zwie. Żarnik ma przeslonkę która ogranicza świecenie po oczach kierowców( co do soczewki tam są montowane przesłony które dają właśnie tą linie odcięcia), świecą gdzie chcą miałem na myśli że nie skupiały dobrze światła w punkt ale nie waliły powyżej linii.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Dron jak chcesz mi wcisnąć kit, że bezsoczewkowy palnik ksenonowy nie będzie oślepiać w zwykłej lampie to gratuluję. Ale nie uda Ci się. Wystarczy jak popatrzysz sobie na budowę odbłyśnika.

Przeciwmgielne przednie można używać przy ograniczonej przejrzystości powietrza i dlatego dużo ludzi na nich jeździ. Bo można.

Cytat Napisał Dron Zobacz post
    Jabolek co Cię to boli co ja robię z własnym samochodem? Pomyśl zanim skomentujesz bo akurat wiem jak się używa przeciwgmielnych, dopier.... się do tych co na nich na okrągło jeżdzą bo to są idioci drogowi. Ja często jeszcze w godzinach nocnych 1-4 ohhh biedni co jadą z naprzeciwka, ruch znikomy a poza tym umiem oderwać rękę z kierownicy i je wylączyć, jak Ty nie umiesz sobie z taką czynnością radzić cóż.. współczuje tylko.
    To, że nie dbasz o innych a i oceniasz mnie po swojej super umiejętności. Jesteś żenujący.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105@125

Domyślnie

przy ograniczonej? no bo tylko przy ograniczonej powinny być używane ale ilu na drodze jeździ sobie od tak na zasadzie a mam to sobie włączę (dobrze że przeciwmigielnych tylnych dodatkowo nie załączają) ? po drugie D2R to żadne china hidy, idą do fabrycznych ksenonów w których w lampach nie są montowane soczewki. Częściej oślepiają mnie ludzie na zwykłych żarówkach którzy jej poprawnie założyć nie potrafią. A co do Twojego że nie dbam, to po montażu soczewek była jazda na stacje diag, ustawienie światłem. Światła wyregulowane później test na drodze parę razy w różnych warunkach mijałem się ze znajomym czy aby na pewno po oczach nie dostaje żadnego takiego efektu nie miał. A gdybym był idiotą jak mnie to nazwałeś bym wsadził nic nie sprawdzał świecą to świecą i jeździł ale jednak chyba takim debilem nie jestem jak to sugerujesz bo jednak wszystko sprawdziłem żeby było w jak najlepszym porządku.

Mieszka w
    Nakło nad Notecią
    Auto

Domyślnie

Kurde a można założyć źle żarówki H7 halogenowe ? Moje tungsramy dają mało światła ale jak jest znak to ze 100 m widać że już się odbija , na starych żarówkach tak nie było . Może głupie pytanie ale kurde pierwszy mój taki samochodzik przy którym większość rzeczy ja robię a nie Ojcowy .