moja alfa 156 sportwagon 2,4 jtd ma bardzo niskie zawieszenie z przodu
rozwaliłem już miske olejową i osłonę silnika
proszę o poradę co zrobić żeby nie szorowała spodem o asfald
czy wystarczy zmienić spręzyny a jeżeli tak to na jakie
moja alfa 156 sportwagon 2,4 jtd ma bardzo niskie zawieszenie z przodu
rozwaliłem już miske olejową i osłonę silnika
proszę o poradę co zrobić żeby nie szorowała spodem o asfald
czy wystarczy zmienić spręzyny a jeżeli tak to na jakie
po pierwsze masz oryginalne zawieszenie czy jakies sportowe? jesli sportowe to proponuje wymane sprezyn na oryginalne a jesli odwrotnie to coz... wg mnie rozwiazaniem jest wlozenie gum usztywniajacych w sprezyny (1 szt ok 4-5zl) innych pomyslow nie mam, ja tez juz wymienialem miske wiec wiem dokladnie przez co przeszles i jak to Ci pociaglo po kieszeni ja sam teraz uwazam bardzo na to jak jade i gdzie![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
wydaje mi się że zawieszenie jest sportowe
ok. wymienię sprężyny ale co z amortyzatorami czy też je trzeba wymienić?
kwestia teraz czy masz rowniez sportowe (krotszy szkok) amortyzatory czy normalne jesli normalne to bez problemu same sprezynyteoretycznie sportowe beda: Koni, Eibach, Bilstein to te najpopularniejsze najpierw dokladnie sprawdz na czym siedzi Twoja Bella A! i jeszcze jaki masz kolor sprezyn? czarne? jesli czerwone to 99% sportowe
PS czy sportswagon nie byl przypadkiem oryginalnie na zawieszce sportowej? bo tego nie wiem a nie chce nikogo w blad wprowadzac
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
ja mam w swojej tylne sprężyny od wersji SW.
jeździ się bez porównania lepiej,tył jest dużo sztywniejszy i tak nie przysiada na zwalniaczach i z obciążeniem.
i co ważne samochód stoi równo!
moja druga ulubienica...