Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: [156] ABS+ASR+ESP

przemgodz
    Gość

Domyślnie [156] ABS+ASR+ESP

Alfoholicy

Możę wyda wam się moje pytanie za głupie, ale ...

Niedawno kupiłem 156 i w wyposażeniu jest (przynajmniej tak pisało) ABS,ASR,ESP,
    ale dziś jak jechałem rano, było trochę ślisko to wydawało by się jak bym nie miał nic innego jak tylko ABS, kontrolka na desce się nie świeci ale czuje pod pedałem że ABS działa, jeżeli chodzi o ASR i ESP to nie czuje żadnej różnicy, kontrolka żadna się nie zapala a mogę buksować kołami ile wlezie ?

Jak można to skutecznie sprawdzić ??????

pozdrawiam,
    P.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

jak spadnie śnieg to jedz na parking pusty i pobaw się hamulcem ręcznym. Albo nie ma, albo nie działa, albo ktos cie oszukał.

Fred
    Gość

Domyślnie

Co znaczy "nie ma nie dziala" ? :shock: Przeciez jesli masz ASR to masz rowniez jego kontrolke w zegarach obok ABS i wyłącznik ASR .
    A jesli masz ESP to na pompie ABS powinienes mieć naklejke ktora o tym informuje.

Jesli masz kontrolki to masz systemy a jesli nie masz.. to nie masz

fred

piter34
    Gość

Domyślnie

przemgodz, wejdź sobie na stronkę http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/alfa
    Pobierz instrukcję do swojej Alfy i na stronach 59 i 60 jest układ kontrolek zegarów dla wersji z VDC oraz dla wersji bez VDC. Porównaj z tym co masz u siebie. Najłatwiej chyba poznać u umiejscowieniu kontrolki zapięcia pasów.

Masz przycisk ASR przy dźwigni zmiany biegów?

przemgodz
    Gość

Domyślnie

piter34, porównałem zergary i chyba w mojej wersji nie ma tych lampek, z tego co widziałem to mam zergary zwykłe JTD bez VDC.

jeżeli chodzi o wyłącznik koło skrzyni to nie mam..... :?
    jeszcze tylko zerkne na naklejkę na pompie ABS i ..........

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał przemgodz
    piter34, porównałem zergary i chyba w mojej wersji nie ma tych lampek, z tego co widziałem to mam zergary zwykłe JTD bez VDC.

No to na bank nie masz ASR+VDC.

madagaskar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał przemgodz

jeszcze tylko zerkne na naklejkę na pompie ABS i ..........
    ale wydaje mi sie, ze w Twoim roczniku i przy tym silniku te systemy byly montowane w standardzie. U mnie (Distinctive)... jak najbardziej sa i funkcjonuja. Ale skoro u Ciebie w okolicach lewarka nie ma wylacznika...

przemgodz
    Gość

Domyślnie

właśnie dziwne jest że nie ma tego wyłącznika, jaką mam wersję nie wiem bo nie mam takiej informacji w orginalych dokumentach, jedynie co pisze to
    Limited Edition ....

a może powinni napisać pure edition poztym policzyłem poduszki i zgadza się jest ich 12 wieć chociaż tyle na poprawę samopoczucia

adamodg
    Gość

Domyślnie

sprawdź autko w eper-ze wpisując nr VIN
    http://www.spangerum.com:7080/navi?KEY=STARTUP ( akurat teraz za dużo połączeń ale pewnie potem się otworzy )

przemgodz
    Gość

Domyślnie

znalazłem szybszy
    http://77.251.11.230:7080/navi?KEY=STARTUP (może komuś się przyda)

i jednak jak się okazało według tego systemu to mam 4x4
    a ASR jak nie miałem tak nie mam, dzięki wielkie panowie za pomoc.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia