Najczęściej na II biegu wyczuwalne delikatne przytykanie podczas dodawania gazu (ale minimalne dodawanie gazu) w okolicach 2 tys obr.
Wymieniłem filtr paliwa, na chwilę pomogło i znów wyczuwam minimalne szarpanie
ktoś coś... podpowie gdzie szukać?
Najczęściej na II biegu wyczuwalne delikatne przytykanie podczas dodawania gazu (ale minimalne dodawanie gazu) w okolicach 2 tys obr.
Wymieniłem filtr paliwa, na chwilę pomogło i znów wyczuwam minimalne szarpanie
ktoś coś... podpowie gdzie szukać?
W zime to miałeś? Ja nie miałem w zime, ale jak się robi cieplej to czasami czuć. Egr podobno mam nowy, ale chyba zaślepie na próbę i pojeżdżę z checkiem. Czytałem też, że może być coś z przepływką. Chociaż chyba najrozsądniej ten egr na początek zobaczyć. Dużo ludzi to ma i niektórym się udało zlikwidować, innym nie.
Auto mam od miesiąca, więc nie wiem jak było w zimie
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...s_obrotow.html
Tutaj masz obszerny temat o szarpaniu. Co prawda różne silniki tam są, ale jakiś pogląd na stuacje już jest. U mnie czasami tylko to występuje i mam wrażenie, że częściej jak skręcam i delikatnie dam gazu to szarpanie czuć. Co prawda w tym temacie już to mają bardzo odczuwalne, u mnie występuje bardzo rzadko i tylko czasami czuc mocniej. Co prawda nie wkurza mnie to bo mam to sporadycznie, ale i tak zamierzam zlikwidować, czyli zaślepie egr, posprawdzam wtryski, przepływke itd bo coś na rzeczy na pewno jest![]()
Stawiam na egr....u mnie też sporadycznie występowało szarpanie od momentu zaślepienia czyli od roku ani razu...![]()
U mnie handlarz dał nowy egr, no ale pewnie jak to handlarz dał najtańsze badziewie, które albo jest do dupy albo juz padło![]()