Mam prośbę , posiadam Alfinkę od 2 tygodni i szukam pomocy kolegów i koleżanek z Górnego Śląska ponieważ chciałbym skasować inspekcję olejową oraz usunąć DPF-a .
Mogę liczyć na pomoc?
Tomasz
Mam prośbę , posiadam Alfinkę od 2 tygodni i szukam pomocy kolegów i koleżanek z Górnego Śląska ponieważ chciałbym skasować inspekcję olejową oraz usunąć DPF-a .
Mogę liczyć na pomoc?
Tomasz
www.cinsoft.pl - tam Ci zrobią co zechcesz.
Tak na marginesie, Twoje auto wyprzedziło rzeczywistość![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
dzieki za odpowiedz![]()
tam strasznie długi czas oczekiwania niestety
i czemu wyprzedziło rzeczywistość?
Dobreale niemieckie to Krzyżaki składali
a tak na poważnie czy może ktoś jeszcze kogoś polecić?
czy można jakiś program kupić czy coś?
Nie wiem czy twój nick ma coś z tym wspulnegoProgram FES sie zwie bądź MES ale to nie wszystko musisz mieć inerfejs ELM 327 i możesz kasować
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
dziekimój nick trochę prawdziwy jest
a tak poważnie to moja pierwsza Alfa miałem prawie same niemce i tam prosto było bo guziczki się naciskało i kasowało inspekcje.
Więc proszę o wyrozumiałość i pomoc gdzie pożadny warsztat jest na śląsku lub gdzie kupić pożadny program i jak to ugryść
Jeśli za przeproszeniem jestes zielony w tych sprawach chodzi o procedurę kasowania inspekcji to nie poradzisz sobie tak szybko poszukaj na forum były tematy bedziesz miał tam wszystkie odpowiedzi co do DPF to tylko profesjonalny warsztat to zrobi np cinsoft
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Kabel Panie, czyli ELM 327 kupisz sobie na Allegro na przykład, od groma tego jest. Program ściągniesz z netu (nielegalne) lub kupisz (legalne). Wystarczy Ci on do kasowania inspekcji serwisowej lub olejowej i odczytu błędów i parametrów. Tak żebyś wiedział gdzie ewentualnie szukać przyczyny i nie musieć jeździć i prosić nikogo. Zaoszczędzasz też sporo pieniędzy, bo niestety u nas w kraju podpięcie pod kompa traktowane jest jak start promu kosmicznego z przylądku Canaveral. Mechanicy lubią sobie za to sporo policzyć, bo niby takie wielkie machinacje dokonali. Co innego modyfikacja programu i usuwanie tak zwanej ekologii. Tu i wiedza i doświadczenie jest potrzebne i sam się za to nie bierz. Jak na śląsku to rezerwuj kolejkę do Cinsoftu. Będziesz Pan zadowolony
![]()
dzięki kolego za pomocstawiam piwko za info
![]()