Witam mam kolejny problem z którym wiedziałem że przyjdzie mi się zmierzyć ... Pragnę przywrócić oryginalny stan mojej Alfy Romeo GTV 2.0 Twin spark 1997 r. po tym jak poprzedni właściciel trochę tą kwestię zaniedbał . A więc w końcu przechodząc do części właściwej mógłby mi ktoś pomóc pokazując jak powinna wyglądać klapa bagażnika w oryginalnym pojeździe ? Mam na myśli napis "twin spark" widziałem , że w spider-ku oznaczano emblematem z prawej strony "2.0 Twin Spark" , widziałem podpisane Belle GTV "twin spark 16V" bądź z samym napisem "twin spark" oraz widziałem w internecie bez żadnych oznaczeń (tak jak mój egzemplarz) . Powinienem przykleić coś czy pozostawić w takim stanie ? Jeżeli przykleić to jak dokładnie to ma wyglądać ? "2.0 Twin spark" , "twin spark" czy "twin spark 16V" ? Byłbym wdzięczny za zdjęcie . Druga sprawa dużo ważniejsza dla mnie ... Poprzedni właściciel z niewiadomych dla mnie przyczyn wyrzucił całą zabudowę filtru powietrza i tutaj moje pytanie . Nie mam żadnej części z tej obudowy a sam filtr wygląda jak wyciągnięty z ciężarówki , potrzebuje rezonatora powietrza , obudowy filtra powietrza oraz sam filtr czy zakupić coś więcej ? Tutaj byłbym dozgonnie wdzięczny gdyby ktoś wysłał mi w miarę dokładne zdjęcia jak to powinno być zamontowane ponieważ mam tylko rurę poprowadzoną do samego filtra bez żadnej obudowy i jedynie bazuje jakąkolwiek wiedzę ze zdjęć które znalazłem w internecie i wywnioskowałem , że brakuje mi obudowy oraz rezonatora . Drugą opcją jest jakby ktoś w pobliżu mógł mi dokładnie pokazać taki silnik wraz z oryginalnym rozwiązaniem z chęcią bym podjechał i spojrzał jak to powinno wyglądać aby móc dokładnie odwzorować . Poszukuje również przycisku od podgrzewania tylniej szyby , ponieważ poprzedni właściciel zmienił mi na piękny czerwony przełącznik z poziomą kreską z jednej strony i kółeczkiem z drugiej i niestety podejrzewam że nikt takiego czegoś nie sprzeda bo jest to nieopłacalne a nie umiem znaleźć na okolicznych złomowiskach więc może ktoś z dalszych okolic zaoferowałby mi swoją pomoc ? Z góry dzięki za pomoc z niecierpliwością czekając przede wszystkim na jakieś informacje na temat tej obudowy filtra powietrza![]()