Od jakiegoś czasu poszukuję 159-tki TBi lub Giulietty 1.4MA 170KM. Na rynku wtórnym bieda straszna, większość sztuk stoi na otomoto od ładnych kilku miesięcy (głównie import z Niemiec) a jak pojawi się coś krajowego z przyzwoitym wyposażeniem to znika w mgnieniu oka.
Zainteresowała mnie Giulietta z Libiąża od TradeLux - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-benz-170km-dna-z-q2-bogata-wersja-z-niemiec-fv-gw-ID6yszEh.html
Może ktoś był, oglądał to auto ? Sprzedawca ma sporo pozytywnych opinii, szczególnie na bez-wypadkowe.net więc auto teoretycznie powinno być w porządku. Jednak po ostatnich oględzinach auta wystawionego przez autoryzowanego dilera jako "stan bardzo dobry" a które okazało się być gruzem na kołach zwątpiłem w opisy i zdjęcia z ogłoszeń. Do Libiąża mam ~400km więc jest to wycieczka całodniowa dla dwóch osób, nie chciałbym się znowu naciąć.
Po zdjęciach rzuciła mi się w oczy jakoś dziwnie układająca się szczelina między maską a zderzakiem, na jednych zdjęciach jest ok a na innych prawa strona praktycznie się schodzi do zera. Podejrzewam że z prawej strony podniesiony jest zderzak lub opuszczona jest maska. Poza tym dziwne jest wyposażenie tego egzemplarza. Z jednej strony B&M i automatyczna klimatyzacja a z drugiej korobtronik z tyłu. Proszę o opinie na temat Julki z ogłoszenia![]()
btw. gdyby ktoś chciał sprzedać Giuliettę 14. 170KM z roczników 2010-2012 (mój budżet to ~45k +/-5k zł) to proszę o informację na PW.