Cześć !
Zeskanowałem MESem poduszki powietrznej w mojej Belli i się okazało, że mam 3 błędy tzn. 1A, 22 i 09. Wrzucam screeny z MESa.
1) 1A domyślam się, że kogoś wkurzała kontrolka od poduszki, więc wyjął żarówkę albo się po prostu przepaliła (no chyba, że muszę dosłownie brać komunikat, że nie ma zasilania, ale to i tak muszę licznik wyciągnąć to dam radę i sprawdzę. Jak ktoś miał coś takiego to może jakaś podpowiedź?![]()
2) 22 wyzwalacz kurtyny pasażera. Gdzie znajdę kostkę od kurtyny? To jest ta żółta, która jest przy lampce od bagażnika? Jak nie to, gdzie ją namierzę? Chciałbym sprawdzić (przejrzałem już parę tematów i czasami pomaga po prostu wypięcie, sprawdzenie styków i włożenie z powrotem) styki itp.
3) 09 wyzwalacz poduszki pasażer. No i tutaj też jak z kurtynami. Gdzie powinna być kostka? Pod fotelem pasażera mam tylko białą kostkę możliwe, że to od podgrzewania tyłka, a żółtej nie znalazłem. Jakaś podpowiedź?
Za podpowiedzi czy też rozwiązania sprawy wielkie dzięki
PS.
Na screenach jeszcze jest błąd 0E, ale wypięcie i wpięcie białych kostek pod fotelem kierowcy pomogła póki co.