Witajcie ponownie!
Mam taki problem, że ruszam ze świateł, czy startuje normalnie i odczuwam brak mocy na pierwszym biegu. Widzę w lusterku trochę dymu, którego wcześniej nie było. Chyba, że przy bardzo mocnym starcie.
Co to może być?
Pozdrawiam
Witajcie ponownie!
Mam taki problem, że ruszam ze świateł, czy startuje normalnie i odczuwam brak mocy na pierwszym biegu. Widzę w lusterku trochę dymu, którego wcześniej nie było. Chyba, że przy bardzo mocnym starcie.
Co to może być?
Pozdrawiam
To co milion razy pisane - EGR
Niedawno miałem czyszczony... :/ a dużo naprawa/wymiana kosztuje?
dodam, że kontrolki nic nie mówią![]()
Ile masz koni w tym silniku?
Jtd 115 km, no i muli też na innych biegach.
Ostatnio edytowane przez xrayPL ; 15-08-2016 o 13:05
Zaślep egr, sprawdź też czy sztanga na turbo się w ogóle porusza przy odpaleniu auta. Jeździsz tylko po mieście?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Cześć, myślałem o tym, ale to w ostateczności zrobię. Jeździłem ostatnio tylko po mieście. Dzisiaj prześmigałem chwilę auto na 5-tym biegu powyżej 3k obrotów i jest trochę lepiej. Sterownik/sztanga turbo chodzi. Jest nówka w styczniu założona. Turbina pracuje ciszej niż zwykle, ale to dlatego, że sam silnik wolniej się rozkręca. Przy mulącym turbo (awaria w styczniu) nie miałem dymu, ani nie odczuwałem tego tak bardzo przy ruszaniu. Prędzej na wyższych biegach i obrotach. Tu jest na odwrót. Jutro jadę na czyszczenie kolektora dolotowego i egr, a przed tym jeszcze dokładna diagnoza. Może pomoże i może się nie spłuczę.
Sprawdź, ewentualnie przeczyść czujnik ciśnienia doładowania, może być uwalony sadzą. I przegon solidnie auto, żeby wszystko się przewietrzyło.
Witajcie ponownie!
EGR oczyszczony po wymontowaniu jakimś płynem ajflux czy coś i benzynka. Chodzi jak nówka, problem zniknął, drżenie nadmierne silnika zniknęło, nie szarpie, nie dławi się, ma kopa, łapie temperaturkę odpowiednio itd. Pozdrawiam![]()