Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Problem z aso Dukiewicz

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kamil GT2.0jts
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GT 2.0 jts selespeed; AR 159 1.75 TBi

Domyślnie Problem z aso Dukiewicz

Witam szczęśliwych posiadaczy, użytkowników, miłośników i anonimowych alfaholików
    Mam ogromną prośbę o pomoc i pisemne wsparcie w temacie braku współpracy z aso. Na początku roku pojawiła się usterka skrzyni selespeed (gt ma 9 lat). Podjechałem do aso Dukiewicz na Jubilerskiej w Warszawie. Usterkę naprawiono szybko i fachowo, cena rozsądna. Niestety w aso urwano mi lusterko lewe i oświadczono, że podczas mycia GT samo odpadło (sic!). Po moich sugestiach, ze podczas mycia (na które nie wyrażałem zgody) ktoś musiał próbować złożyć lusterko co w tych modelach jest ryzykownym przedsięwzięciem, pracownik aso obiecał naprawę bez dodatkowych kosztów i wymianę na lusterko z Allegro lub nowe (ok lata swoje GT ma) a w między czasie skleił je poxipolem żebym mógł wyjechać z warsztatu bez uszkodzenia lakieru czy wgniecenia drzwi (przy okazywaniu auta lusterko przyklejono taśma izolacyjną). Niestety od tego czasu nie ma reakcji na prośby mailowe i ponaglenia. Cóż począć? Proszę o pomysły. Niestety nie zgłosiłem sprawy na policję licząc na profesjonalizm serwisu Alfa Romeo...
    ps aso odmówiło współpracy z PZU argumentując obawa o utratę zniżek...

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Witaj,
    Nic Cię to nie kosztuję więc napisz do FCA, oraz do centrali we Włoszech. Po za tym zapraszam na czwartkowe spoty Warszawskich Alfaholików, https://www.facebook.com/groups/warszawscyalfaholicy/
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał Kamil GT2.0jts Zobacz post
    Witam szczęśliwych posiadaczy, użytkowników, miłośników i anonimowych alfaholików
    Mam ogromną prośbę o pomoc i pisemne wsparcie w temacie braku współpracy z aso. Na początku roku pojawiła się usterka skrzyni selespeed (gt ma 9 lat). Podjechałem do aso Dukiewicz na Jubilerskiej w Warszawie. Usterkę naprawiono szybko i fachowo, cena rozsądna. Niestety w aso urwano mi lusterko lewe i oświadczono, że podczas mycia GT samo odpadło (sic!). Po moich sugestiach, ze podczas mycia (na które nie wyrażałem zgody) ktoś musiał próbować złożyć lusterko co w tych modelach jest ryzykownym przedsięwzięciem, pracownik aso obiecał naprawę bez dodatkowych kosztów i wymianę na lusterko z Allegro lub nowe (ok lata swoje GT ma) a w między czasie skleił je poxipolem żebym mógł wyjechać z warsztatu bez uszkodzenia lakieru czy wgniecenia drzwi (przy okazywaniu auta lusterko przyklejono taśma izolacyjną). Niestety od tego czasu nie ma reakcji na prośby mailowe i ponaglenia. Cóż począć? Proszę o pomysły. Niestety nie zgłosiłem sprawy na policję licząc na profesjonalizm serwisu Alfa Romeo...
    ps aso odmówiło współpracy z PZU argumentując obawa o utratę zniżek...

Pojedź do nich i załatw sprawę po ludzku. To znaczy spróbuj, bo z niektórymi to niemożliwe (mi w ASO połamali kiedyś puszkę filtra powietrza i wypuścili tak samochód, gdybym nie zauważył to zarżnąłbym silnik).

Ja bym powiedział: znajdźmy używaną część i zamontujcie, albo ok, lusterko nie było nowe, jest delikatne, zapłacę 30% ceny części a robotę zrobicie za free. Tak po ludzku dla obu stron by to wyglądało.

Najważniejsze czy masz jakiś papier w którym jest napisane, że odbierasz uszkodzone auto. Jeśli tak, to w razie W sam możesz zgłosić to do ich ubezpieczyciela, to będzie dla ASO najgorsze rozwiązanie bo zwyżka na pewno przekroczy wartość tego lusterka.

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

wymiana lusterka to 3 minuty pracy nie spiesząc się zbytnio
    ...