Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dziś spontanicznie zakupiłem Spidera... Witajcie !

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Spider

Domyślnie Dziś spontanicznie zakupiłem Spidera... Witajcie !

Witajcie !

Dziś zobaczyłem ogłoszenie Alfy z 97 roku i pomyślałem podjadę zobaczyć może ...
    Pojechałem i kupiłem...
    czy jest bez wad ? NIE !
    Ma całą masę wad... ale za to kosztowała nie wiele... jak to prawie dwudziestoletni samochód.

Nie wygląda idealnie, ale za to pięknie się ją prowadzi
    Skąd wiem o waszym forum ? na tylnej klapie ma waszą klubową naklejkę
    Dlatego postanowiłem aby Alfa powróciła na forum... ta Alfa potrzebuje waszej pomocy.

Jak wyżej wspomniałem autko ma wiele wad i bez waszej pomocy nie dam rady wszystkiego sam naprawić.

Obiecuje że w nowym sezonie pojawie się na zlocie

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kosiorek
    Auto
    była: 156SW 1.9JTD, jest: Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

witamy i czekamy na zdjęcia i opis :-)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Spider

Domyślnie

To może zacznę od opisu bo autko stoi brudne bo dziś padało jak wracałem itd.

Alfa z 1997 roku koloru czarnego z 17 calowymi felgami, oczywiście czarna skóra w środku, dach otwierany ręcznie. Wg Vin auto z silnikiem 3.0 ale w 2011 ktoś zrobił swap na 2.0
    Silnik 2.0 TS... spód mokry od oleju bo ktoś w korku oleju ukręcił gwint... (pierwszy z wielu felerów) założy się tulejkę i nową śrubę i będzie cacy... chyba że uda się kupić lepszą miskę
    poza tym jakąś rolkę słychać ale na 90% to łożysko od alternatora ale głowy nie dam.
    Pięknie i równo silniczek pracuje od góry suchy.
    Zawieszenie ... przód OK tył... no jest rdza i jeden z przewodów jest mocno przetarty musze sprawdzić od czego on jest ale ktoś go opaską przypiął do sprężyny w zawieszeniu
    Ale o dziwo żadnych stuków z zawieszenia nie słychać...
    wydech... wisi gumę dostałem do ręki ale marny z niej będzie pożytek... dostałem ją do ręki bo jak się okazuje nie pasuje A tak w ogóle to wydech się powoli kończy i mogę się rozglądać za kompletnym wydechem
    belka pod chłodnicą... yyy oczywiście zardzewiała
    poduszki do silnikiem też raczej wymienię...
    to na razie tyle z mechaniki....
    wygląd... lakier... nie jest idealny ale na każdym z moich aut mam gorszy (a alfa to moje trzecie auto)
    progi są pomalowane na czarno i na narożnikach cały lakier od pękł
    no i uszczelki, te dolne od drzwi po stronie pasażera są delikatnie mówiąc przetarte...
    Dach... nie jest w złym stanie ale ma małe przetarcie w jednym miejscu, takie mini mini ale za to spore pęknięcie na szybie... która w dodatku znacznie zmatowiała i pożółkła.
    elektryka... lewa szyba opuszcza się z hałasem ...
    centralny zamek nie działa i nie mogę w ogóle zamknąć auta wygląda na to jak by zablokował się "bolec" lewych drzwi i jak naciskam zamknij to prawe drzwi się zamykają i od razu się otwierają... kluczem też nie zamknę drzwi
    antena nie działa
    no i oczywiście świeci się poduszka... ?!
    No na tyle co dojrzałem pierwszego dnia posiadania spidera.
    Dlaczego go kupiłem pomimo tylu wad ?
    Sam do końca nie wiem... nie chciałem go kupić jak go zobaczyłem... masa pracy... ale popełniłem błąd i się nim przejechałem!
    no i wyszło że zbiera się znakomicie super trzyma się drogi, środek ma zadbany a sprzedawca był skory do negocjacji...
    Wyszło że zapłaciłem 6 tyś za youngtimer'a którego da się uratować, a że na 100% nie będę nim jeździł na co dzień i garaż mam duży to dam mu szansę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Moniq
    Mieszka w
    Jarocin / Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 145

Domyślnie

Hej! gratki z zakupu
    Załóż sobie temat o swojej AR
    Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą usłyszeć

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Spider 916, Brera 939, Peugeot 508

Domyślnie

Cytat Napisał Lisek_79 Zobacz post
    To może zacznę od opisu bo autko stoi brudne bo dziś padało jak wracałem itd.

Alfa z 1997 roku koloru czarnego z 17 calowymi felgami, oczywiście czarna skóra w środku, dach otwierany ręcznie. Wg Vin auto z silnikiem 3.0 ale w 2011 ktoś zrobił swap na 2.0
    Silnik 2.0 TS... spód mokry od oleju bo ktoś w korku oleju ukręcił gwint... (pierwszy z wielu felerów) założy się tulejkę i nową śrubę i będzie cacy... chyba że uda się kupić lepszą miskę
    poza tym jakąś rolkę słychać ale na 90% to łożysko od alternatora ale głowy nie dam.
    Pięknie i równo silniczek pracuje od góry suchy.
    Zawieszenie ... przód OK tył... no jest rdza i jeden z przewodów jest mocno przetarty musze sprawdzić od czego on jest ale ktoś go opaską przypiął do sprężyny w zawieszeniu
    Ale o dziwo żadnych stuków z zawieszenia nie słychać...
    wydech... wisi gumę dostałem do ręki ale marny z niej będzie pożytek... dostałem ją do ręki bo jak się okazuje nie pasuje A tak w ogóle to wydech się powoli kończy i mogę się rozglądać za kompletnym wydechem
    belka pod chłodnicą... yyy oczywiście zardzewiała
    poduszki do silnikiem też raczej wymienię...
    to na razie tyle z mechaniki....
    wygląd... lakier... nie jest idealny ale na każdym z moich aut mam gorszy (a alfa to moje trzecie auto)
    progi są pomalowane na czarno i na narożnikach cały lakier od pękł
    no i uszczelki, te dolne od drzwi po stronie pasażera są delikatnie mówiąc przetarte...
    Dach... nie jest w złym stanie ale ma małe przetarcie w jednym miejscu, takie mini mini ale za to spore pęknięcie na szybie... która w dodatku znacznie zmatowiała i pożółkła.
    elektryka... lewa szyba opuszcza się z hałasem ...
    centralny zamek nie działa i nie mogę w ogóle zamknąć auta wygląda na to jak by zablokował się "bolec" lewych drzwi i jak naciskam zamknij to prawe drzwi się zamykają i od razu się otwierają... kluczem też nie zamknę drzwi
    antena nie działa
    no i oczywiście świeci się poduszka... ?!
    No na tyle co dojrzałem pierwszego dnia posiadania spidera.
    Dlaczego go kupiłem pomimo tylu wad ?
    Sam do końca nie wiem... nie chciałem go kupić jak go zobaczyłem... masa pracy... ale popełniłem błąd i się nim przejechałem!
    no i wyszło że zbiera się znakomicie super trzyma się drogi, środek ma zadbany a sprzedawca był skory do negocjacji...
    Wyszło że zapłaciłem 6 tyś za youngtimer'a którego da się uratować, a że na 100% nie będę nim jeździł na co dzień i garaż mam duży to dam mu szansę

Czy mi się zdaje, czy to może z forum od Robsona?
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...der_916_a.html

Co do wad, to większość jest prosta do usunięcia i prawie wszytskie były na forum poruszane.
    Ostatnio edytowane przez Lokus ; 22-12-2016 o 15:58