Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Nakładki na progi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Złoty
    Mieszka w
    Jaworzynka
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD Q4 SW DISTINCTIVE

Domyślnie Nakładki na progi

Jako, że kolejna zima nadeszła , a nasi sąsiedzi z Czech gdzie pracuję sypią drogi żwirkiem, co masakrycznie odbija się na mojej karoserii, jestem zmuszony na zakup nakładek na progi. Co roku muszę malować auto do połowy, bo totalne spustoszenie na lakierze. Nie chcę nic co będzie się mocno odróżniało od całości designu zwykłej poliftowej 156. Żadne GTA czy tuningowe wynalazki.
    Wie ktoś gdzie można kupić i jakie najlepiej nakładki, żeby poszerzyły trochę progi na szerokość kół?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Przemekkk97
    Mieszka w
    Nakło nad Notecią
    Auto
    Alfa 156 1.9 JTD 110KM@150KM

Domyślnie

Oklej sobie newralgiczne miejsca folią bezbarwną wysokiej klasy. Najlepiej taką której producent daje dożywotnią gwar. na nią tzn na przebarwienia i odklejanie się .

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Chcesz listwy na progi założyć, żeby zakamuflować odpryski? Listwy są idealnym zbieraczem wody, błota niegu i wszystkiego innego, co świetnie lubi leżakować i nadgryzać blach ę. Ja tak miałem, gdyby nie listwy nie musiałbym progów robić. Jak blacharz zdjął mi listwy to się zdziwiłem jaki ser mam. A do tego tona błota się wysypała.

Mieszka w
    Jaworzynka
    Auto

Domyślnie

Jakie kamuflowanie odprysków!? Chce zabezpieczyć porządnie progi, pomalować i nakleić listwy, żeby mieć spokój na przyszłość. 156 ma tak specyficznie wyprofilowany bok auta, że wszystko co leci spod przednich kół, obija się o karoserię. Poszerzenie progów będzie skutkowało tym, że cały ten syf będzie się zatrzymywał na progach.

Przemek czy takie naklejki nie szpecą auta? Zdaje to egzamin? Da rade ogarnąć sam, czy raczej poszukać kogoś, kto miał z foliami do czynienia?

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Takie folie to zależy jak to okleisz- jeżeli na cały próg to się nie będzie odróżniać, a jak do połowy to będzie różnica :V poza tym wielu producentów aut fabrycznie stosuje takie naklejki w wymyślnych kształtach na różnych częściach karoserii- chociażby Alfa w 159 na w tylnej części drzwi/progów.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał koskar Zobacz post
    chociażby Alfa w 159 na w tylnej części drzwi/progów.
    Dokładnie, 156 też ma. Mam zamiar kupić, żeby ograniczyć to wstrętne piaskowanie.

http://chronlakier.pl/samochodowe-fo...ik-drzwi-.html

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Ło kurwens dobrze wiedzieć xD Ale serio to ja nie zauważyłem jakichkolwiek ubytków lakiery w tych miejscach. U Cb coś jest?

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał koskar Zobacz post
    Ło kurwens dobrze wiedzieć xD Ale serio to ja nie zauważyłem jakichkolwiek ubytków lakiery w tych miejscach. U Cb coś jest?
    nie, ubytków jako takich nie ma, ale widzę minimalne kropeczki między nadkolem tylnym a drzwiami pasażera. Ewidentnie od kół tylnych, gdzie AR159 ma naklejkę, a 156 nie. Dlatego nakleję jak będzie ciepło + założę chlapacze oryginalne na razie z przodu, bo udało mi się tylko te wyhaczyć jako nówki. Chciałbym jeszcze tylne, żeby zderzak-szczególnie doły też chronić.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar komisarz
    Auto
    156 SW 1.9 16V 150KM '05r DISTINCTIVE

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    nie, ubytków jako takich nie ma, ale widzę minimalne kropeczki między nadkolem tylnym a drzwiami pasażera. Ewidentnie od kół tylnych, gdzie AR159 ma naklejkę, a 156 nie. Dlatego nakleję jak będzie ciepło + założę chlapacze oryginalne na razie z przodu, bo udało mi się tylko te wyhaczyć jako nówki. Chciałbym jeszcze tylne, żeby zderzak-szczególnie doły też chronić.
    Po montażu wrzuć foto jak to wygląda z chlapaczami które wychaczyłeś na alledrogo, wyglądają na dość duże, też się nad tym zastanawiam a jest tego trochę

Mieszka w
    Jaworzynka
    Auto

Domyślnie

Obawiam się niestety, że ta folia sobie nie poradzi.. musiałbym obkleić pół auta. Posiadam wersje Q4 która jest wyższa o kilka cm, przez co koła są jeszcze niżej względem karoserii,więc więcej i wyżej leci cały syf spod kół. Progi działały by jak błotnik tylko że po całej długości auta i chyba wizualnie też lepiej niż zwykłe błotniki.