Koledzy mysle obszyc sobie kierownice i galke a takze reczny i dwa mieszki. Tylko wie ktos jak to wszystko wymontowac bez uszkodzenia? I czy w ogole sie da np mieszek i galke? Ogolnie opiszcie mi jak sie za to zabrac?
Koledzy mysle obszyc sobie kierownice i galke a takze reczny i dwa mieszki. Tylko wie ktos jak to wszystko wymontowac bez uszkodzenia? I czy w ogole sie da np mieszek i galke? Ogolnie opiszcie mi jak sie za to zabrac?
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Również chciałem na nowo obszyć gałkę biegów - ale trzeba ją zdemontować. Ciągłem, popychałem, uderzałem - ale się opiera. Czy ma ktoś może zdjęcie albo porządny rysunek dźwigni lewarka bez gałki - bo to by mi wiele wyjaśniło?
Jeżeli to skrzynka "piątka" to gałka jest nabijana.
Mieszek ręcznego odpinasz od tunelu z zatrzasków, a od rączki jest taki pasek na zatrzask (u mnie jest) i schodzi.
Gałki nie zdejmowałem, to nie pomogę.
Piźnięte kilofem na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
verdebiancorosso
Tak skrzynia "piątka". Gałka nabijana - tylko jak (albo na co): klej, wieloklin, zatrzask?
Ta wiedza ułatwiłaby mi podejście do tematu. Chciałbym zdemontować gałkę w miarę delikatnie. Bo chamsko pieprznąć młotem trochę się boję - o dolną część lewarka.
Może gdzieś w serwisowych materiałach będzie rysunek samego pręta lewarka?
Z tego co kojarzę to właśnie trzeba ją zbić, nie ma tam kleju.
No wlasnie. Chyba jest nabijana bez kleju. Ja rowniez boje sie tluc zeby nie uszkodzic. Z drugiej strony zastanawiam sie czy samemu nie sprobowac obszyc. Do tepych nie naleze wiec moze po kilku obszyciach innych przedmiotow podjalbym sie i tego. Przynajmniej bic jie musialbym wybijac. Ale na to musze znalezc troche czasu. Najdluzej zejdzie obszycie kiery. Czuje ze troche skory zuzyje zabim dojde do wprawy ale nie wwierzeze tego nie zrobie. Jak obszyje kiedys to sie pochwale![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Mr_Pili - wielkie dzięki. Właśnie takich rysunków szukałem. Teraz już wiem jak się za tę upartą gałkę się zabrać. Teraz to już niedługo dostanie nową skórkę.