Witam! Rozmiar wycieraczek do AR 156 550 i 530 katalogowo z tym, że tak to wygląda, czy też tak macie przy tej długości? Inne napotkane Alfy tak nie mają, pewnie inne długości piór?
Witam! Rozmiar wycieraczek do AR 156 550 i 530 katalogowo z tym, że tak to wygląda, czy też tak macie przy tej długości? Inne napotkane Alfy tak nie mają, pewnie inne długości piór?
Ostatnio edytowane przez Gino ; 10-07-2009 o 16:38
Tak nie powinno się schodzić- ewidentnie masz zamienione ramiona- ramię wycieraczki od strony kierowcy ma długość ok. 49cm, a od strony pasażera ma ok. 56cm i ramię od kierowcy jest wygięte- na zdjęciu widać, ze to wygięte ramię masz założone od strony pasażera. Zamień ramiona wycieraczek i wtedy załóż dłuższe pióro od strony kierowcy, a krótsze od strony pasażera.
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Nie pomyślałem o tym, dzięki![]()
Faktycznie miałeś rację zamieniłem ramiona i teraz jest OK. Dzięki!![]()
Sorki że odgrzewam starego kotleta. Powiedzcie czy napewno wycieraczki w 156 to katalogowo 550 i 530mm? Na allegro spotkałem dużo wycieraczek niby dedykowanych do każdej 156 jest o długości 550/500. Właśnie byłem u siebie zmierzyć swoje pióra i mają 540 oraz 510mm. Musze kupić wycieraczki i chciałbym żeby było tak jak być powinno. Z góry dzięki i pozdrawiam![]()
Witam
Katalogowo jest dokładnie tak jak koledzy pisali 550 i 530 z tym, że org. wycieraczka pasażera jest wygięta ku górze na końcu. Więc jak ktoś kupuje wycieraczki uniwersalne a nie org. AR to kupują tą od pasażera o długości 500 żeby nie nachodziła na pastik pod oknem.
Ja np kupowałem Valeo X-TRM i kupiłem 530 ale przestawiałem ramię na śrubie aby wycieraczka była wyżej.
pozdrawiam
dzięki za odpowiedźpozdrawiam ;]
Trochę się pogubiłem. Czy te z tej aukcji np będą jak fabryczne. Gość pisze podgieta - tak jak fabycznie.
http://www.allegro.pl/item852980384_...romeo_156.html
Długości 550/525 mm.
Czy wie ktoś też przy okazji ile kosztują fabryczne pióra w ASO.
Ostatnio edytowane przez kobe83 ; 12-01-2010 o 08:06
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
W ASO pewnie trochę drożej, ale są oryginały trochę tańsze niż Valeo Silencio:
http://www.allegro.pl/item862653585_...l_lifting.html
Wadę mają taką, że spojlerek nie pozwala na wyregulowanie strumienia poprzez pióro, jak można w Valeo Silencio zrobić, no ale to wada rozmieszczenia spryskiwaczy niestety.