Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Dużo problemów na trasie

Sparco123
    Gość

Domyślnie Dużo problemów na trasie

Moja bella ostatnio napsuła mi trochę krwi a mianowicie:
    1. ok. 800km przed końcem trasy zauważyłem że cały bok samochodu mam w oleju, jak się okazało musi to być olej ze skrzyni biegów
    2. ok 600km od końca na parkingu wyciekł mi jakiś żółty płyn ze sprężarki klimatyzacji
    3. ok. 1200 km od końca zaczęła źle palić a ok. 400 km przed końcem przestała zapalać więc musiałem użyć samostartu ( czasami odpala i jak wejdzie na obroty gaśnie) towarzyszył temu duży spadek mocy do momentu gdy włącza się turbosprężarka

Pytanie czy sprężarka klimy i skrzynia już do wymiany?? co to może być z tym zapalaniem??

Z góry dzięki
    Pozdrawiam

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Jak będziesz jeździć samochodem z mała ilością oleju w skrzyni to na pewno pożegnasz się ze synchronizatorami, a w najgorszym scenariuszu spuchnie i zatrzesz skrzynie. Dolej oleju i sprawdź czy na pewno z niej leci i dokładnie z którego miejsca, jak nie ma w niej dziury to pewnie jakiś simmering poszedł. Co do klimy to sprężarka do wymiany lub do naprawy zależy skąd poszedł olej może się tylko przy sprężarce rozszczelniła. Ale jazda 800km bez oleju w skrzyni nic dobrego nie wróży.
    Ostatnio edytowane przez Adampoz ; 25-03-2010 o 12:18

Sparco123
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Adampoz Zobacz post
    Ale jazda 800km bez oleju w skrzyni nic dobrego nie wróży.
    też tak myślę ale skrzynia pracuje normalnie więc miałem nadzieje że jeszcze trochę pojeździ bo i tak niedługo wymieniam cały zespół silnik-skrzynia tak więc nie koniecznie potrzebuję teraz dodatkowych kosztów

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Co do pracy silnika to tylko komputer pozostaje Tobie, zgadywanie tu nic nie pomoże.

Sparco123
    Gość

Domyślnie

a czy pompka paliwa nie powinna mieć żadnych lekkich drgań jak się włączy zapłon, bo moja nie wykazuje żadnych oznak życia

osqarq
    Gość

Domyślnie

Pompkę powinno być słchać po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR. powinna tez lekko zawibrowac przeż kilka sekund po czym sie wyłącza.

Sparco123
    Gość

Domyślnie

pompka nie daje znaków życia ale ciśnienie wtrysku jest chyba OK, za to są problemy z przepływomierzem (chyba) czy ktoś potrafi coś powiedzieć z tych wykresów??

Sparco123
    Gość

Domyślnie

Powtarzam pytanie czy przepływka do wymiany??