Witam
Mam problem z moją Alfą.
Otóż chodzi o drgania karoserii oraz kierownicy wraz z lekkim drganiem foteli na zimnym silniku.
Nie wiem czym to może być spowodowane,może ktoś miał do czynienia z takim zjawiskiem to prosiłbym o pomoc.
Witam
Mam problem z moją Alfą.
Otóż chodzi o drgania karoserii oraz kierownicy wraz z lekkim drganiem foteli na zimnym silniku.
Nie wiem czym to może być spowodowane,może ktoś miał do czynienia z takim zjawiskiem to prosiłbym o pomoc.
Na postoju ? Praca silnika poprawna ? Sprawdz zawieszenie ,poduszki silnika i skrzyni
Najbardziej jest to odczuwalne na postoju ,gdy silnik zimny.
Jak się zagrzeje to już mniej telepie.
Z reguły każdy zimny silnik zanim nabierze temp pracuje głośniej i bardziej wibruje dlatego na ciepłym jest to mniej odczuwalne, do sprawdzenia jak pisano powyżej zawieszenie silnika i skrzyni, przy ruszaniu też trzepie szarpie?
Przy ruszaniu nie szarpie ani nie trzepie,jedynie to chodzi o drgania kierownicy i karoserii jak zimny silnik,a gdy już się zagrzeje to ze środka wszystko przechodzi na karoserie.
poduszki silnika zapewne do wymiany
Wyjmij poduszkę centralną skrzyni i wtedy odpal...
Jakie masz obroty na zimnym silniku?
Z tymi obrotami to jest dziwna sprawa.
Gdyż sprawdzałem kablem i w komputerze ma zapisane 200obr/min a na wskaźniku pokazuje mniej więcej 600-700obr/min.
To troche za niskie te obroty, dlatego ci sie trzesie wszystko