Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Alfa 156 Wymiana progu łuszczy się lakier

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa 156

Domyślnie Alfa 156 Wymiana progu łuszczy się lakier

Witam jestem tu nowy mam Alfe 156 1,8TS z 2000r. czerwoną kupiłem ją 3 dni temu wiedziałem w co się pakuje ... niestety alfa nie jest w idealnym stanie :/ Ruda się chwyciła progu z wierzchu jest do wymiany :/ Jeszcze ruda sie wdarła w kant nad szybą od strony kierowcy:/ łuszczy się przezroczysta warstwa z zderzaka i maski i trochę z dachu:/ jest trochę wyblakła :/ Auto chodzi niesamowicie ale jest do zrobienia...:/ Orientujecie się jaka jest cena wymiany progu od strony kierowcy? co zrobić z tą maską i zderzakiem ? wymienić ? ( zderzak ok. 200zł a maska ok. 100zł) Dać do lakiernika i od razu polerkę zrobić ? Ile mnie to wszystko mnie wyniesie? Prosił bym o taki kosztorys wstępny. Mieszkam w niewielkiej miejscowości i bym musiał jeździć od jednej wsi do drugiej a ja nie mam czasu na tyle pytań..:/ mogę zdjęcia podesłać jeśli będą potrzebne. Z góry dziękuje

Użytkownik Rowerzysta Avatar michaloo_
    Mieszka w
    Koło
    Auto
    Była 156 1.9 JTD, 156 JTD 2.4 x2, 156 fl JTD x4, 166 fl JTD 2.4, 147 x2/JEST 156 fl x2 :)

Domyślnie

Nikt dokładnie nie jest wstanie podać dokładny kosztorys.
    Zdjęcia mogą pomóc, ale nikt nie wie co tam pod tymi elementami siedzi... czy mniejszy czy już większy problem.
    Oględziny na żywo mogą więcej powiedzieć.
    Przykład z progiem:
    Cały? Czy tylko zewnętrzna reperaturka? I czy jest jeszcze do czego przyspawać ?

Brutalna rzeczywistość, ale kupując auto trzeba niestety się z tym liczyć.

Auto
    alfa 156

Domyślnie

o tylko z wierzchu

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Z reguły jak już wyskoczy mały purchel, to jest tam dziura i musisz się z tym liczyć. Z purchlami na dachu jest taki problem, że jak chcesz, żeby nie było widać, że coś było robione to masz w zasadzie cały dach do lakierowania. Ciężko jest tak dobrać lakier, żeby nie było widać różnicy, chociaż z czerwonym jest szansa, że się uda. W mojej srebrnej też miałem 2 purchelki nad szybą, pomalowany został tylko kawałek i jak się ktoś przyjrzał, to bez problemu dojrzał.
    Co do maski, to za 100zł nie licz, ze kupisz ładną bez zagniecionych rantów i bez żadnej korozji. Na lakierowanie maski spokojnie trzeba liczyć 400zł, na zderzak ok. 300.
    Odnośnie progu ciężko się wypowiedzieć jak nie wiadomo ile tam będzie pracy blacharskiej.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Więc tak:
    - próg nowy kosztuje 90-120zł w zależności u kogo kupisz. http://allegro.pl/listing?string=pro...-1025&buyNew=1

Malowanie elementów typu próg to koszt 300-400zł w zależności od zakładu. Malowanie zderzaka wraz ze zdjęciem od 400-500zł. Malowanie dachu to zazwyczaj ok 500zł. Maska przód ok 350-400zł
    Robota blacharska to ok 500zł za stronę musisz liczyć.

To oczywiście ceny orientacyjne. Wszystko uzależnione od fachury, jak dasz do Zenka to i za 100zł ogarnie, a jak chcesz mieć db, zapłacić też db trzeba.

BTW, warto jak będziesz zdejmował zderzak aby sprawdzić wzmocnienia błotnika http://allegro.pl/listing?string=wzm...-1025&buyNew=1

Auto
    alfa 156

Domyślnie

No tak ze o zderzak i maskę nie ma się co martwić bo właśnie pobiłem cały przód na mercedesie ... wlałem w tył nie wyhamowałem skrzywiła się cała belka co trzymała maskę teraz muszę szukać maskę belkę zderzak i lampę.. kolor ciemno czerwony... no to się naszukam na allegro jutro rano sobie wszystko na spokojnie oglądnę