Koledzy z tego co doczytałem na forum awaryjne skrzynie biegów m32 i m20 występują z silnikami diesla. Jakie mają oznaczenia skrzynie montowane z silnikami benzynowymi np 1.8 MPI 140KM bo to chyba nie są te same konstrukcje?
Koledzy z tego co doczytałem na forum awaryjne skrzynie biegów m32 i m20 występują z silnikami diesla. Jakie mają oznaczenia skrzynie montowane z silnikami benzynowymi np 1.8 MPI 140KM bo to chyba nie są te same konstrukcje?
m32 tego tez jest w 1.8mpi,1.9/2.2jts i 1.75tbi,do tego podobno w niektorych 2.0jtdm 136km.
nie ma co demonizowac 90% 159 ma m32, do tego rozne masowo produkowane ople astra, vectra c, signum, corsa, i ludzie jezdza i nie placza. najwyzej zrobisz wymiane łóżysk, da sie to ogarnac za 1500-2000zl z cala robota, czesciami, olejami,w aso oczywiscie zostawisz 3000-4000zl.
nie ma co przezywac, zmienic olej na nowy, wlac 0.5l wiecej niz producent podaje i smigac autem.
Sporo czytałem o 1.8 MPI bo chce ją nabyć i z tego co ja doczytałem to do silnika z18xer montowana była skrzynia oplowska f17.
Nie moge być to ta sama skrzynia co w reszcie jtd/tbi bo to jedyny 5 biegowy alfiak z 159.
Wiec zgodnie z moją nabytą wiedzą nie jest to m32. Źródła na forum potwierdzą( tak zefiry forum również)
PS zapoznałem sie tez z tematami ludzi którzy w tym autku zmieniali tarcze 5 biegu albo zmieniali skrzynie na długą, zawsze było to w obrębie skrzyni f17 z tematu zefita/vektra/signum/astra/inisignia.
Ostatnio edytowane przez Arhain ; 24-03-2017 o 19:25
Hej
A automat występował zarem z Z18XER?
Pozdr
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Też interesowałem się 1.8 ponieważ te 140KM powinno mi wystarczyć ale zrezygnowałem z szukania alfy z tym napędem bo większość out to są "bieda edyszon" widziałem alfe 159 z manual klimatyzacją, brakiem sterowania radia z kierownicy i innymi podstawowymi pierdołami. Trochę żal mieć tak piękne auto bez podstawowych udogodnień
Dzieki
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka