Witam
Kupiłem alfę 156 1.9 16v z uszkodzoną uszczelka pod głowica i muszę kupić uszczelkę ale nie wiem jaka grubość wybrać ponieważ są 3 0,82 , 0,92 , 1,02 i w jaki sposób mam dobrać odpowiednia do siebie ?
Witam
Kupiłem alfę 156 1.9 16v z uszkodzoną uszczelka pod głowica i muszę kupić uszczelkę ale nie wiem jaka grubość wybrać ponieważ są 3 0,82 , 0,92 , 1,02 i w jaki sposób mam dobrać odpowiednia do siebie ?
Sprawdzasz jaka masz.. tam powinno być wybite. I każdy numer oznacza planowanie. Czyli zaczynasz od 0.82 ale to jest chyba nominał. ZaleY co siedzi tam obecnie. I dobierasz grubsza. Po planowaniu głowicy trzeba nadrobić grubością uszczelki. Sprawdź jaka masz. ...
wiec tak głowice zdjąłem okazała się pęknięta w dwóch miejscach wczoraj kupiłem druga oddałem na sprawdzenie szczelności planowanie wymianę uszczelniaczy dzisiaj ja odebrałem i zauważyłem już w domu ze zawory wystają lekko ponad płaszczyznę głowicy i prosiłbym kogoś kto widział miał głowice po planowaniu o informacje czy zawory też wystawały ponad głowice .
Z tego co wiem uszczelkę dobiera się do tego ile wystaje tłok ponad blok ale do tego jest potrzebny czujnik zegarowy niestety nie posiadam takowego czy istnieje jakaś inna możliwość sprawdzenia ?
Co się stanie jeżeli uszczelka będzie o rozmiar grubsza ?
pisz do autosklep24.pl - pomogą Ci dobrać i ich pytaj...