Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Sprężyny obniżające ze Sportwagona do Sedana

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Leszy5564
    Mieszka w
    Staszów/Kielce
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 8v

Domyślnie Sprężyny obniżające ze Sportwagona do Sedana

Cześć, orientuje się ktoś czy jest możliwe i czym będzie skutkowało założenie do sedana sprężyn obniżających Eibacha -20 lub -30 ze Sportwagona ? Sprężyny mają być założone na zwykłe fabryczne amory, gwint nie wchodzi w gre. Kombinuje tak dlatego, że interesują mnie sprężyny -20, które występują z tego co mi wiadomo, tylko do Sportwagona a druga sprawa, że są tańsze

Użytkownik Świeżak Avatar Krwiaczek
    Mieszka w
    Libiąż
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sw FL//Alfa Romeo 159 Sw

Domyślnie

Przydało by się też wymienić amor na takie o krutszym skoku bo możesz je szybko zjechać ja tak miałem w poprzednim aucie ktoś założył sportowe sprężyny -30 na seryjne amor i po 7 miesiącach było game over kup se rower wiec lepiej chyba kupić dostosowane do tego amor

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Da radę bez problemu założyć do -30mm na seryjne amortyzatory i, jeśli są sprawne to nic nie powinno się dziać.
    Sam tak jeżdżę i dużo osób na forum też o tym pisało, więc tu nie ma problemu.
    Podejrzewam że przypadek Krwiaczka to raczej zbieg okoliczności, a żeby być pewnym to wystarczy pojechać na SKP, gdzie za kilka złotych sprawdzą Ci stan amorków i będziesz miał jasność.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alfist
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia Q , GT3.2 Q2

Domyślnie

Wywal kolego te sprężyny, -bo Alfa i tak nisko zawieszona jest, chyba że chcesz mieć problem z miską olejową oraz dołączyć do Towarzystwa czekającego na osłony silnika z ALU

Użytkownik Świeżak Avatar schab
    Mieszka w
    Radziszów k. Krakowa
    Auto
    Alfa 159 SW 2,4 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał alfist Zobacz post
    Wywal kolego te sprężyny, -bo Alfa i tak nisko zawieszona jest, chyba że chcesz mieć problem z miską olejową oraz dołączyć do Towarzystwa czekającego na osłony silnika z ALU
    Nie przesadzaj ! Mam -40 mm , zdjętą osłonę , a i tak zarówno miska , jak skrzynia są od dwóch lat w nienaruszonym stanie...

Użytkownik Świeżak Avatar Krwiaczek
    Mieszka w
    Libiąż
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sw FL//Alfa Romeo 159 Sw

Domyślnie

Cytat Napisał alfist Zobacz post
    Moja alfa jest na gwincie i tez jest skrecona niżej i tez nie miałem problemu z miską olejowa

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar krasusek
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 '98

Domyślnie

Takie właśnie gadanie jest bez sensu, że jak ktoś obniży auto to od razu miski olejowe pourywa. Jak ktoś nie uważa to i na seryjnym zawieszeniu sobie urwie taką miskę. Także wszystko z głową !
    Dużo zyskasz na wyglądzie Alfy, więc polecam! Ale niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar komisarz
    Auto
    156 SW 1.9 16V 150KM '05r DISTINCTIVE

Domyślnie

Wiadomo, zależy jak się jeździ. Dużo zyskasz na wyglądzie...i to chyba tyle bo napewno trzeba będzie uważać bardziej niż na seryjnym zawieszeniu, inny jeszcze dopowie że już nie ten komfort, twardo itp. Co kto lubi i jak używa samochodu...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Leszy5564
    Mieszka w
    Staszów/Kielce
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 8v

Domyślnie

Także ze względu na nisko położoną miskę olejową interesuje mnie obniżenie o jedynie -20mm. Nie moge tylko nigdzie znaleźć takich springów do sedana, od jakiegoś lepszego producenta jak np. Eibach :/ W ostateczności założę -30 najwyżej jak będzie za nisko to wrócę do fabrycznych. Niby 1cm to nie dużo ale jednak. Ewentualnie można by poszukać czegoś ze Sport Packa ale nie chciałbym ładować się w używane części.