Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 159 - Pare Pytań

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar A...
    Auto
    159 Ti

Domyślnie 159 - Pare Pytań

Hej,

Witam Wszystkich. Ostatnio zakupiłem 159 Ti (2.0 170km) z przelotem 38.000 i uwielbiam ten samochód. Auto jest w Mega Super stanie i od początku było serwisowane w ASO w Bielsku. Jaram się tym autem.

Mam parę pytań na które chciałbym znać odpowiedzi:

1. Czy Felgi od Giulia 19' - wchodzą bez wiekszych kombinacji?

2. Jakie Aso na terenie Warszawy polecacie ?

3. Czy ktoś na Terenie Warszawy montuje tzw. Ringi ?

4. Czy olej w skrzyni moża wymienić na lepszy - tzn. czy macie jakieś doświadcznia w tym zakresie. Co ile sie wymienia olej w skrzyni. ?

5. Obecnie mam felgę 18 czarna turbinka - ale mi sie średnio podoba. Planuje wstawić albo serię 19 od TI albo właśnie tą giulie. Czy jest coś jeszcze wartego uwagi 19'?

6. Czy zalecacie trzymanie się oleju danego producenta (SELENA?) czy można zmieniać na inne spełniające okreslone wymogi?

Dzięki i miłęgo dnia.

A.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał A... Zobacz post
    4. Czy olej w skrzyni moża wymienić na lepszy - tzn. czy macie jakieś doświadcznia w tym zakresie. Co ile sie wymienia olej w skrzyni. ?
    Jak najbardziej możesz wymienić. Trwałość takiego oleju w przekładni to ok 4 lata.
    6. Czy zalecacie trzymanie się oleju danego producenta (SELENA?) czy można zmieniać na inne spełniające okreslone wymogi?
    Jeśli cena nie gra roli to możesz wlać np. Millers EE 5W30. Podobno bardzo dobrze sprawdza się w tym silniku.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar A...
    Auto
    159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Jak najbardziej możesz wymienić. Trwałość takiego oleju w przekładni to ok 4 lata.

Jeśli cena nie gra roli to możesz wlać np. Millers EE 5W30. Podobno bardzo dobrze sprawdza się w tym silniku.
    Nie gra. Dziekuję za odpowiedzi. Wiesz jak sprawa wyglada z felga?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Na pewno da się założyć, widziałem gdzieś zdjęcie takiej 159. Być może kwestia dystansów.

Edit. Nie mogę znaleźć tego zdjęcia, póki co może nie bierz mojej wypowiedzi za pewnik
    Ostatnio edytowane przez magil ; 23-05-2017 o 11:03
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

19" z giuli w watku podklejonym o felgach bylo z miesiac temu, tam trzeba pytac/szukac. zwroc uwage ze felgi przod o tyl sa inne szerokosci w qf a jeszcze inne w tych z siper/veloce mimo tego samego wzoru. dopytaj ktore i jak montowali.

ta 159 to taka grigio stromboli sw? jesli tak to gratulacje, wyjatkowa sztuka z super siedzeniami laczonymi skowa +alfatex. dzis z takim przebiegiem i wyposazeniem drugiej to nie znajdzie nawet w calej europie.kumpla namawialem ale on chcial koniecznie sedana i nawet nie pojechalismy jej ogladac na zywo.

do silnika sa oleje znacznie lepsze niz selenia, poczytaj watek olejowy.

w skrzynii tez mozna wymienic, nie wiem tylko czy ty tam masz skrzynie fiata c635 czy gm f40 (montowali obie z tym silnikiem), dobor oleju i ilosc prwnie bedzie sie roznic, ale nie podpowiem bo nie interesowalem sie tymi skrzyniami jeszcze (choc c635 mam w giulietcie, ale jeszcze nie czas na zmiany bo auto ma 18.5tys nalatane dopiero)

Użytkownik Świeżak Avatar Fawkes
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    BYŁA: Alfa Romeo 2.0 JTDm 170 KM Sport Plus; JEST: Alfa Romeo 159 1750 TBi Sport Plus

Domyślnie

Hej,

Witam Wszystkich. Ostatnio zakupiłem 159 Ti (2.0 170km) z przelotem 38.000 i uwielbiam ten samochód. Auto jest w Mega Super stanie i od początku było serwisowane w ASO w Bielsku. Jaram się tym autem.

Mam parę pytań na które chciałbym znać odpowiedzi:

1. Czy Felgi od Giulia 19' - wchodzą bez wiekszych kombinacji?

2. Jakie Aso na terenie Warszawy polecacie ?

3. Czy ktoś na Terenie Warszawy montuje tzw. Ringi ?

5. Obecnie mam felgę 18 czarna turbinka - ale mi sie średnio podoba. Planuje wstawić albo serię 19 od TI albo właśnie tą giulie. Czy jest coś jeszcze wartego uwagi 19'?

Dzięki i miłęgo dnia.

A.
    Ad. 2 - Polecam warsztat niedaleko Wawy - PabloGarage

Ad. 5 Pokaż zdjęcia tych felg 18tek które masz - może chcesz je sprzedać?

Ad. 6 Oleje dużo lepsze niż Selenia to Millers Oils lub Penrite - Polecam.