Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar flo
    Auto
    159 SW

Lightbulb Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Myślę że nie warto zaśmiecać forum nowym wątkiem tylko dla jednej szybkiej odpowiedzi dlatego proponuję temat typu Question&Answer.
    W miarę krótko w miarę szybko

Teraz pytanie - mam radio z navi bez blue&me i bez wyjścia usb (albo nie mogę znaleźć) ale mam loudlinka.
    Czy mogę wrzucić blue&me z karty SD przez loudlinka?
    Ostatnio edytowane przez flo ; 31-08-2017 o 17:36 Powód: Obcieło pytanie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Właśnie zaśmiecasz forum takim tytułem tematu

Auto
    159 SW

Domyślnie

Nie zrozumialeś moich intencji
    Liczyłem na odpowiedz nie komentarz

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał flo Zobacz post
    Myślę że nie warto zaśmiecać forum nowym wątkiem tylko dla jednej szybkiej odpowiedzi dlatego proponuję temat typu Question&Answer.
    W miarę krótko w miarę szybko
    +1 Świetny temat, jestem za i proponuje nawet przykleić. Teraz wszyscy, którzy nie potrafią lub co gorsza im się nie chce szukać bo są leniwi będą zaśmiecać jeden temat, a nie cały dział

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Ja na przykład nie potrafię. Albo za krótka fraza, albo za długa, albo 30 stron tematów. A nawet jak już się temat trafi, to 120 stron, z czego konkretów z jeden procent, a reszta to głupie kłótnie.
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...h_tematow.html - to na przykład jest fajne. Interesuję się dajmy na to korektami wtrysków. Bo chcę wiedzieć co to, jakie wartości są prawidłowe, co oznaczają nieprawidłowości, z czego wynikają... I co? I 256 stron dyskusji, a ja po trzech dniach nie dowiaduję się w zasadzie niczego poza tym, że ktoś ma łohoho super fajne korekty, a drugi w piątej już swojej alfie ma gorsze. Te tematy miałby jakąś realną wartość gdyby w pierwszym poście dać streszczenie z wnioskami - a jakby ktoś miał ochotę, to by poczytał dyskusję.

Pierdyliard tematów o niedziałającym czujniku deszczu i w zasadzie nigdzie nie ma rozwiązania które jest dość proste...

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

Pomysł zacny - ja po 10 latach na tym forum nawet już nic nie szukam, za dużo kopania i straty czasu. Szybciej w Google znajduje odpowiedź.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

A z czego wynika te 30 stron tematów lub tematy na 300 stron? Z lenistwa, zamiast przejrzeć istniejące tematy to zakłada się nowe lub w tych istniejących co trzy strony pyta się o to samo. Przez 7 lat na tym forum założyłem pewnie tyle tematów, ze można policzyć na palcach jednej ręki pozostałe potrzebne informacja albo udało się znaleźć dzięki wbudowanej wyszukiwarce google bądź też zdobyć je samemu podczas dłubania... o korektach sam odpowiadałem wiele razy jakie korekty są prawidłowe, na co wskazuje duże dodatnie lub duże ujemne korekty po nastu odpowiedziach już mi się to znudziło odpowiadać na to samo pytanie

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Weź pod uwagę, że aby przeczytać twoje odpowiedzi, czytelnik musi przebrnąć przez 2,5 tysiąca innych postów.
    Zacząłem czytać o pękających tłokach w 2.0 JTD i wymiękłem. Dalej nie wiem co jest przyczyną, jak duża jest skala i jak przeciwdziałać. Temat o wycieraczkach? Jest. Na jednej stronie wszyscy rozpływają się nad danym modelem, po to by na drugiej stronie absolutnie go odradzić. A jak już nawet coś mi się uda ustalić, to się okazuje, że dane nieaktualne i zamiast czytać posty z 2014 roku, powinienem "zapytać obecnych użytkowników". To pytam. To albo dostaję zjebkę, że odgrzebuję stare tematy, albo że zakładam nowe.

Również dużo łatwiej korzysta mi się z Google niż forumowej wyszukiwarki.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Mi sie wydaje czy na forum jest zaimplementowana googlowska wyszukiwarka? ;]

Auto
    159 SW

Domyślnie

Lekki offtop jest OK dłuzszy bajer zabije schemat który powinien wygladać tak

- pytanie
    - odpowiedź
    ...

Co z moim pytaniem odnośnie loudlinka?
    Pomocy?