Jak w temacie. Czy jeżeli mam fotele manualne przednie, jest mozliwosc przełożenia samych siedzisk z moich foteli na stelaż z elektryka? Mam możliwość zakupu elektrycznych w dobrej cenie tylko mają inny kolor pzdr
Jak w temacie. Czy jeżeli mam fotele manualne przednie, jest mozliwosc przełożenia samych siedzisk z moich foteli na stelaż z elektryka? Mam możliwość zakupu elektrycznych w dobrej cenie tylko mają inny kolor pzdr
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Wydaje mu sie że prostsze będzie podmiana samej tapicerki chociaż zleciłbym to jakiemuś tapicerowi.
Nie mialem doświadczenia z fotelami od Alfy. Ale zdażyło mi sie jeden w zyciu rozebrać. Wnioski są następujące:
- nie powinno być problemu z oparciem, zależy jak rozwiązane jest mechanizm pochylania
- niestety tapicerka siedziska najprawdopodobiej jest przymocowana do metalowej konstrukcji fotela, tyczyć się to będzie również gąbki.
Na twoim miejscu wyslał bym zapytanie do kilku tapicerów czy są w stanie to zrobić i za ile.
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez DziedzicPruski ; 10-01-2018 o 19:12
Ok dzięki za odpowiedź
Witam. Można przełożyć samą tapicerkę, tylko to dość trudna operacja wymagająca sporo cierpliwości i zwinnych rąk. Chodzi o to że ilość miejsca w trakcie zakładania tapicerki i jednoczesne spinanie jej z metalowymi prętami w piance jest kłopotliwe, ale da się zrobić.
Przecież dla tapicera to pół dnia roboczego i koszt 150-200 zł. Pieniądze niewielkie, a przynajmniej niczego się nie spierdzieli.
Z pewnością łatwiejsze będzie przełożenie tapicerki niż uaktywnienie elektrycznych foteli w Twojej Alfie. Przerabiałem ten temat, a konkretnie chodzi o przekładkę foteli elektrycznych z pamięcią w miejsce manualnych. Nie jest to proste, trzeba robić wiązki itp. Mnie ogarniał to naprawdę dobry elektryk. Może być łatwiej jeśli wraz z fotelami kupisz odpowiedni moduł, ale i tak będzie rzeźba.
Pozdrawiam.
- Rafał
Z fotelami współpracują też chyba lusterka. W takim przypadku jest też opcja zmiany ustawienia prawego lusterka po wrzuceniu wstecznego.
U mnie wiązka chyba jest bo w bagażniku mam bezpieczniki od elektrycznych foteli
cześć wczoraj przekładałem na stelażu skóre razem z gąbką z powodu ze moja skóra na fotelu w pełnej elektronice była wytarta postanowiłem kupic drugi fotel na zwykłym stelażu - udało mi się dostać anglika z lewej strony co u nich ten fotel służył za pasażera co oznacza stan idealny u mnie będzie robił za kierowcęwracając do tematu na początek ściągasz oparcie wszystkie pokrętła - haczyki co napinaja skórę - i dwa korki w które wchodzi zagłówek ( jeśli masz grzane fotele pamietaj odłaczyć kostkę we fotelu) potem całe oparcie wyciągniesz góra razem z gąbką aby gotowe założyć na inny stelaż tak samo robisz z zadupkiem ! u mnie było troszkę więcej zabawy bo w moim pełnym elektronicznym miałem podgrzewanie A w angliku nie było więc musiałem przenieść maty z mojego do anglika ale wszystko idzie ogarnąć elekt końcowy idealny jak z salonu pozdro
![]()
Ostatnio edytowane przez sAweK ; 25-01-2018 o 22:41