Witam,
Czy ktokolwiek z Was miał do czynienia z "firmą" Motolampy ul Nowa 33, 64-560 Ostroróg?
W zeszłym tygodniu oddałem do nich lampy xenon z Alfy 159 w celu naprawy popękanego środka lampy oraz wymiany odbłyśnika.
Po otrzymaniu lamp nie dość, że zostały "naprawione" na niepasujących, poniszczonych częściach to na dodatek zostały zniszczone/ stopione.
W lampach stopiony został uchwyt, urwane mocowanie przetwornicy xenon, stopione szkło, otwór został na tyle podgrzany, że zrobiło się z niego jajko, wymienione elementy najprawdopodobniej nie pasują do tych lamp, ponieważ odbłyśnik xenon wystaje poza obudowę.
Po telefonie do właściciela gdzie opisałem problem zostałem spławiony i poproszony o kontakt na następny dzień, oczywiście telefony ode mnie nie są już odbierane przez tą firmę. Postanowiłem napisać maila, w którym opisałem oraz wysłałem zdjęcia uszkodzeń, na maila również nie otrzymałem odpowiedzi.
Lampy nie nadają się w tym momencie do użytku, natomiast koszt zakupu używanych to około 2 tyś złotych.
Może mieliście do czynienia z tego typu oszustami, co w takim przypadku robić?
Każda podpowiedź jest dla mnie bardzo cenna.
![]()