Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Stacyjka!!! 2,4jtd

Leszek K
    Gość

Angry Stacyjka!!! 2,4jtd

POMOCY-jestem pod sklepem odpalam a tu coś tykło w stacyjce, kluczyk dostał luzu.Stacyjka straciła opór przy odpalaniu.Na ICS wyświetla się jakiś komunikat,nawet szyb podnieść nie mogłem i lekki smród spalenizny jak dojechałem.JUTRO MAMY ZLOT ALF W TOPULNIE!!! JEST OPCJA ŻE POJADĘ?

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Jaki komunikat daje ICS?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Leszek K
    Gość

Domyślnie

WIĘC-byłem zobaczyć co wyświetla i już nic nie wyświetla ICS działa normalnie.A w stacyjce pękła chyba sprężyna co cofa kluczyk po odpaleniu, więc z pod sklepu jechałem z załączonym rozrusznikiem stąd ten smrodzik.Całe szczęście że to niecały kilometr.Teraz zapalam ale muszę po odpaleniu kluczyk cofnąć żeby rozrusznik wyłączyło.Ciekawe czy stacyjka jest rozbieralna żeby się dostać do tej sprężyny? I ten luz- przerąbane każdy dołek może się skończyć załączeniem rozrusznika albo zgaszeniem auta.Może ktoś miał podobny problam?

Leszek K
    Gość

Domyślnie

No chłopaki rozbierał ktoś może stacyjke?

cromik
    Gość

Domyślnie

Mam ten sam problem u siebie od jakiś dwóch miesięcy. Nie odbija kluczyk "po rozruszniku". Ja o tym pamietam, ale moje kochanie już nie i takim sposobem po kilku kilometrach jazdy na rozruszniku spalila go doszczetnie. Dobrzy że ją ktoś na światłach zatrzymał bo by się alfa zjarała.
    Błąd który Ci się wyświetlił podczas jazdy "na rozruszniku" dotyczył pewnie klimatyzacji, zaczyna szwankować elektronika przy wahaniach napięcia. Tym się nie przejmuj. Jak nie będziesz więcej jeździł na rozruszniku to się więcej nie powtórzy.
    Gorsza sprawa jest ze stacyjką. Składa się ona z dwóch elementów, części w którą wkładasz kluczyk, i ona załącza cała elektrykę ( jest to wyciągalne ) mozna wyczyścić, nasmarować itd, itp oraz reszty z obudową w której znajduję się ta nieszczęsna sprężyna. Jest to nierozbieralne i nienaprawialne. Najlepiej sukać kompletnej stacyjki i przekładać. Jeżeli chcesz ją ściągnąć to młotek i mały przecinak Ci się przyda
    Ostatnio edytowane przez cromik ; 24-07-2009 o 07:49