Witałem się dawno temu na forum przywitam się jeszcze razW końcu stałem się posiadaczem AR co prawda nie 159 tylko Julki 1.4 MA z TCT ale jest AR
Przez ostatnie pół roku pojawił sie 2 razy taki problem: Jadę autem parkuję pod sklepem robię zakupy, wracam chcę jechać i na wyświetlaczu "Awaria Skrzyni" biegów VCDS, S&S niedostępny i nie pozwala odpalić auta. Wyjmę kluczyk, zamknę auto otworzę za 2 czy 3 próbą przekręcenia kluczyka odpalam i normalnie jadę. Oczywiście dodam, że skrzynia działa dobrze redukuje biegi, zmienia w górę, nie szarpie na zimno ciepło itd zero problemów. Zauważyłem tylko dwie przypadłości w aucie: zacina się kluczyk (nie zawsze ale czasem tak) ciężko go wyjąć tak jakby zaskakiwała blokada kierownicy, czasem po wyjęciu słychać takie brzdęknięcie jakby sprężynka/zapadka jakaś puściła. Druga rzecz to to, że auto się toczy i jest takie tyrkotanie: pyk, pyk, pyk, pyk jakby przeskakiwały jakieś zęby jak zaparkuje na niewielkim pochyleniu i wrzuce P. Zauwazyłem to przypadkiem bo w instrukcji jest napisane żeby zawsze zaciągać ręczny kiedyś zapomniałem i ku mojemu zdziwieniu auto zaczeło się toczyć. Miałem kiedyś Mercedesa w automacie to tam na P lekko się bujnął do przodu ale się nie potoczył no może kilka, kilkanaście cm. Ktoś ma jakieś porady/sugestie? Z góry dziękuję za pomoc.