Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Jak zdemontować panel wokół przełącznika DNA?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulietta

Domyślnie Jak zdemontować panel wokół przełącznika DNA?

Drodzy forumowicze, chciałem się poradzić zanim uszkodzę plastiki - jak zdemontować ten panel w którym jest osadzony przełącznik DNA? (Zaznaczona na zielono w załączniku).

Na zdjęciach na necie widzę, że ten panel jest na zatrzaski. Myślałem, że może tunel bardziej się rozbiera i gdzieś bokiem podejdę, ale niestety "za daleko". (Załącznik, na czerwono miejsce które chcę wyjąć, zdjęcie z Internetu).

Bardzo mi zależy by nie podrapać tego i nie połamać zatrzasków. Czy ktoś to wyjmował?
    Może najpierw sam przełącznik trzeba wyjąć, będzie potem za co chwycić, ale też informacji o jego demontażu nie znalazłem.

Giulietta 2011.
    Dzięki!
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tunel.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	64.4 KB
ID:	274513   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1607337096993.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	110.1 KB
ID:	274514  

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał webs1821 Zobacz post
    Drodzy forumowicze, chciałem się poradzić zanim uszkodzę plastiki - jak zdemontować ten panel w którym jest osadzony przełącznik DNA? (Zaznaczona na zielono w załączniku).

Na zdjęciach na necie widzę, że ten panel jest na zatrzaski. Myślałem, że może tunel bardziej się rozbiera i gdzieś bokiem podejdę, ale niestety "za daleko". (Załącznik, na czerwono miejsce które chcę wyjąć, zdjęcie z Internetu).

Bardzo mi zależy by nie podrapać tego i nie połamać zatrzasków. Czy ktoś to wyjmował?
    Może najpierw sam przełącznik trzeba wyjąć, będzie potem za co chwycić, ale też informacji o jego demontażu nie znalazłem.

Giulietta 2011.
    Dzięki!
    Po prostu pociągnij z wyczuciem za wgłębienie obok przełącznika, tu nie ma niespodzianek.