Cześć.
Kolejny post tego typu, niestety nie znalazłem rozwiązania.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 koni 2012
Kilka dni temu jadąc drogą szybkiego ruchu auto zaczęło przerywać podczas wyprzedzania .Miałem kilka takich sytuacji, ale wyczyściłem przepustnice i było git, lecz nie tym razem - po tym przerywaniu stracił moc i czułem jakby nie palił na wszystkie cylindry wiec wiadomo laweta i pod dom. Podłączyłem pod kompa i wyskoczyło kilka błędów - P0301-98, P0300-98, P0301-92, P0300-92 (Multiecuscan), Sprawdziłem cewki, świece, filtr multi air (jest nowy) olej wymieniałem niedawno razem z płukaniem, podmieniłem nawet wtryski miejscami(oczywiście zgodnie ze sztuką) i nic dalej trzęsło budą i po błędy wracały więc rozebrałem Multiair (bo kiedyś i tak chciałem to zrobic) poczyściłem, sprawdziłem popychacze, tulejki, wymieniłem uszczelki i zmontowałem wszystko razem.
Przed jeszcze wymieniłem olej i pokusiłem się o zaznaczenie wymiany oleju w komputerze. Niestety MES nie obsłużył zaznaczenia wymiany modułu, ale wiele osób w tym osoby zajmujące się typowo tymi silnikami mówiło że jest to niepotrzebne.
Dobra wracając po montażu, auto po kilku zakręceniach odpaliło i dalej niestety to samo. Jak miałem Aktywator na stole zauwazyłem że jest z 2011, więc mimo czyszczenia i tak rozglądałem się za nowym modułem (ten swoje przejeździł - 220kkm)
Po założeniu nowego również jest to samo + pojawił się biały dym z wydechu, co dalej? Sprawdzać UPG?
Jutro dostane tester kompresji i jeszcze to sprawdze.(Wyleciało mi to z głowy wczesniej)