Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Lampka awarii świateł (pomarańczowa) i jeszcze coś :)

ideally
    Gość

Domyślnie Lampka awarii świateł (pomarańczowa) i jeszcze coś :)

-zapala się od wczoraj, czasami sobie gaśnie, a czasami znowu się zapala. Gdy się zapaliła wyszedłem z auta, patrzę, wszystkie światła działały, kierunki także, przeciwmgielne też, stopy również, postojowe...też, a tablica rej. podświetlona. Co jest u licha z tą kontrolką, czy jeszcze o czymś zapomniałem?

- poza tym, od czasu do czasu pokazuje mi błąd temperatury, i samo przełącza się z kilometrów na stopnie Celsjusza i miga. Zdarza się to oczywiście bardzo sporadycznie.

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Cytat Napisał ideally Zobacz post
    a tablica rej. podświetlona.
    miałem podobnie,lampka sie zapalała,wysiadałem obleciałem dookoła i nic.Okazało sie ze zanim doszedłem do tablicy podswietlenie zdązyło sie załączyc,kontrolka gasła.W końcu zmiarkowałem co jest,poruszałem żarówką podświetlania tabl. w jej obsadzeniu i jest OK

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

u mnie nawet jak trzasne drzwiami to tablica sie zalacza i jest ok podejzewam ze styki sa zasniedziale juz... a inna rzecz co do zmiany na temperature itd sprawdz sobie ladowanie czy Ci nie skacze bo u mnie jest od 14 do 15 goni w dol i gore i moze popalic wiele obwodow... wiec jesli tak to masz "alternator" do roboty

sawikjunior
    Gość

Domyślnie

Z tą temperaturą to chyba jest tak, że samo się przełącza jeśli temperatura spadnie do 3 stopni Celsjusza więc to normalne, chyba, że u Ciebie to dzieje się przy dużo wyższej temperaturze...z takim czymś się nie spotkałem...

ideally
    Gość

Domyślnie

Dokładnie tak jak napisałem. Wczoraj było ponad 20stopni i zaczęło migać i pokazało mi -8stopni Po paru sekundach wróciło do kilometrów. Nacisnąłem przycisk i było 20st. Może czujnik temp. zewnętrznej mi szwankuje..

you
    Gość

Domyślnie

Zdecydowanie czujnik. W alfie jest tak, że jeśli termometr ma temp. 3 stopni i niżej, to zacznie mrugać wskaźnik kilometrów/temp. aby ostrzec przed możliwością ślizgiej nawierzchni.
    Jesli temp jest wysoko, to po prostu źle ją odczytuje.