Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Nowiutki problem!!!Chyba cos z pradem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie Nowiutki problem!!!Chyba cos z pradem?

Witam!
    Od wczoraj mam problem z odpaleniem mojego autka!!!Polega on na tym ze gdy przekrecam kluczyk slysze tylko takie dziwne cykniecie i nic,bella nie chce odpalic!Wszystko wraca do normy gdy rusze kilka razy kablami przy akumulatorze (przy klemie),auto odpala ale widac jakies iskry przy tych wlasnie kablach!Czy moze byc to problem brakiem pelnego styku miedzy klema a akumulatorem (wszystko jest jakies takie zasniedziale)?

mijagi156 2.0
    Gość

Domyślnie

uuu... taki silniczek do rozruchu potrzebuje troche pradu takze nie dziw sie ze iskrzy skoro nie ma dobrego przeplywu pradu.. odkrec klemy sprawdz ich stan czy nie sa przypalone od wewnetrznej strony,sprawdz sruby do skrecenia klemy tzn ich stan(czy po sreceniu klemy na bolcu z aku klema nie rusza sie) wyczysc je dokladnie podobnie i + i - z aku. ja uzywalem szczotki drucianej o miekkim wlosiu,wymienilem sruby od klem a po skreceniu calosci delikatnie posmarowalem klemy tawotem postaraj sie to zrobic jak najszybciej bo szkoda baterii pozdrawiam

Mieszka w
    Strzegom
    Auto

Domyślnie

...tak wlasnie zrobie!!!Dzieki Wielkie!!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Klemy w aku najlepiej czyści się papierem ściernym. Przy okazji rozłączania aku podłącz go do ładowania.. na 100% jest niedoładowany przez złe styki... przyjdzie mroźny poranek lada dzień i będziesz płakał, że auto w ogóle nie odpala.
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    Witam!
    Od wczoraj mam problem z odpaleniem mojego autka!!!Polega on na tym ze gdy przekrecam kluczyk slysze tylko takie dziwne cykniecie i nic,bella nie chce odpalic!Wszystko wraca do normy gdy rusze kilka razy kablami przy akumulatorze (przy klemie),auto odpala ale widac jakies iskry przy tych wlasnie kablach!Czy moze byc to problem brakiem pelnego styku miedzy klema a akumulatorem (wszystko jest jakies takie zasniedziale)?
    cyka cewka rozrusznika przeczysc wszystko i bedzie gitara

Mieszka w
    Strzegom
    Auto

Domyślnie

A wiec dzisiaj wszystko dokladnie wyczyscilem i wszystko juz hula jak nalezy!Mam jeszcze jedno pytanko!Otoz na akumulatorze jest taka mala kwadratowa puszka a w niej sa podlaczone jakies kabelki i sa tam dwa dziwne bezpieczniki,jeden jest czerwony a drugi brazowy i do nich wlasnie podlaczone sa te kabelki-co to sa za bezpieczniki?

mor
    Gość

Domyślnie

a tak podlacze sie do tematu czy mozna gdzies kupic pokrywe do tej puszki co kolega nizej napisal? bo ostatnio zauwazylem ze mam ją pęknietą i przy probie jej zdjęcia, całkowicie mi sie rozleciała. sory ze nie w temacie ale nie chcialem osobnego tematu zakladac o taka pierdole