Witajcie.
Odpadła i pękła mi osłonka prawego przedniego kierunkowskaza. Chodzi mi dokładnie o tę osłonkę zaznaczona jest niebieskim kółkiem. Jeśli ktoś posiada i chce sprzedać lub wie gdzie mogę taką osłonkę kupić to proszę o pomoc![]()
Witajcie.
Odpadła i pękła mi osłonka prawego przedniego kierunkowskaza. Chodzi mi dokładnie o tę osłonkę zaznaczona jest niebieskim kółkiem. Jeśli ktoś posiada i chce sprzedać lub wie gdzie mogę taką osłonkę kupić to proszę o pomoc![]()
Samej osłonki nie kupisz bo stanowi jedną całość z kierunkowskazem, u mnie też odpadła dałem do klejenia i trzyma sie już 2 lata.
Tez kleiłem, teraz osłonka mi spadła i pękła na pół i jeszczę pękła mała część, której nie mogę znaleźć na parkingu.. widzę, że na allegro można kupić cały kierunkowskaz i chyba kupię dwa od razuchyba, że będzie taki kierunkowskaz dostępny w sklepie motoryzacyjnym jak myślicie? a może ktoś ma z Was taką samą osłonkę na zbyciu?
![]()
ja kupiłem ostatnio dwa nowe za 46zł
5 min i po bólu. Odpinasz sprężynę znajdującą się przy każdym kierunku pod maską, wysuwasz lekko kierunkowskaz, odpinasz wtyczkę naciskając (tak, naciskając a nie zdejmując) metalowy pierścień we wtyczce i wysuwasz go na zewnątrz. Kierunkowskaz jest wsunięty w prowadnicę w reflektorze. Montaż nowego w odwrotnej kolejności - wymiana żarówki jest jeszcze bardziej trywialna, więc nie będę tego "procesu" opisywał
Powodzenia![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997