byłem dzisiaj przywitać się w serwisie Fiata, przedstawić i pogadaca tak na powaznie to byłem u nich poznać ceny jakie mają. poziom obsługi to porazka
![]()
A więc:
- wymiana kompletnego rozrzadu (pasek, dwie rolki+ pompa wody)
- Olej(castrol 5w40 5 litrow)
- Filtry (kabinowy + jakiś dodatkowy jeszcze w kabinie, oleju, powietrza, paliwa)
- 5 świec żarowych (wiem że jedna nie dziala na bank)
- podlączenie do kompa, kasowanie ew. błędów
Całość po "negocjacji" jak t pani mi powiedziała ( a nikt nic nie negocjował) to około 1600zł. z robocizną.
Co Wy na to? Dodam że mówiłem o oryginałach a nie zamiennikach (dziwi mnie wogóle że ASO ma zamienniki a nie tylko oryginaly. Czy to dobra cena, czy warto? Nie mam mechanika fachowca od Alfy 166, więc chodze troche po omacku.
Zalezy mi na oryginałach, fakturach itp, nie mam zamiaru dusić grosza byleby ciut taniej wyszło, chcę porządnie, fachowo i na rachunek by nastepca widział, że robiłem to i to i że w porzadnych serwisach.
I dodam ciut o obsłudze:
po wejściu do serwisu, siadłem sobie na kanapie i siedze, minęła dłuższa chwila jak nikogo nie było tak nie bylo. Kawe sobie zrobiłem i siedze dalej. W końcu poszedłem piętro wyżej bo tam słyszałem jakieś odgłosy, pani z "wydawki" powiedziała, że już dzwoni po gościa i zaraz ktos podejdzie. Wypiłem kawe cisza dalej. Znów kopnalem się na pieterko i mówię, że nic sie nie zmieniło, a im więcej kaw bede pił tym nerwowy bede bardziej.![]()
W końcu znalazła się zguba. Pan się zdziwił, że chciałbym poznać ceny odrazu (?!) wypisał kartę napraw i części, wpisał VIN, nazwisko, wpisał ile to będzie kosztować (robocizna) i odesłał mnie do pani na górze, żeby posprawdzała ceny części i mi to wpisała. Pani zajeło to jakieś 20min a w trakcie byly pytania czy oryginały czy zamienniki (chciałem tylko oryginały i dziwiło mnie że w ASO można zamienniki kupić) czy ten silnik ma 4 czy 5 cylindrow (?!) itp.
Więc te ASO troche jak nie ASO :/