Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: 2.4 jtd mrozy i wizyta w BOSCH B-B

predator
    Gość

Domyślnie 2.4 jtd mrozy i wizyta w BOSCH B-B

Więc tak do -13 paliła ok ale ciężko , -17 koniec bella trafia do boscha .Okazuje się że niema prądu przy podgrzewaniu wstępnym świec , brak grzania świec szok że wogule paliła po naprawie została w boschu na noc aby sprawdzić czy po mrożnej nocy odpali no i lipa -23 cofa rozrusznik więc regeneracja. Po 2 dniach mam autko test po nocy lipa aku rozładowane i nie trzyma zakup Centra Future 100A prądu rozruchowego no i jest ok dzisiaj po nocy odpaliła.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1040626.jpg
Wyświetleń:	129
Rozmiar:	77.4 KB
ID:	46155

LewaR
    Gość

Domyślnie

no rachuneczek ładny.... ;/
    u mnie takich problemów nie mam póki co, ale nie równo pracuje mi silnik jak go uruchomię.
    Też tak masz ?

predator
    Gość

Domyślnie

Tak , do rachunku jeszcze 480 za aku.

jacek166
    Gość

Domyślnie

współczuje nawet nie wiedziałem że to wszystko tyle kosztuje, dlatego że przy swojej wszystko sam naprawiam i diagnozuje. Moja zapalała bez problemu ,tylko przy mrozie ponad 20 z rana pierwsze uruchomienie grzeje swiece 3 razy. Ale zato walczyłem z pompką sprzęgła, jeden dzien na mrozie i usterka usunięta.

LewaR
    Gość

Domyślnie

no to ładne darcie po kieszeni miałeś
    ile AH ?

predator
    Gość

Domyślnie

Co do świec i ich grzania zastanawiałem się czy jest sens tak zwanego np. 3 krotnego podgrzewania świec chłopaki w BOSCHu mówią że raczej nie ma sensu taki zabieg ponieważ po przekręceniu kluczyka świece grzeją cały czas a nie tylko chwile proces ten trwa nawet po odpaleniu silnika , nie pytałem jak długo . No ale .... sam grzeje 3 razy , profilaktycznie .

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:55 ----------

poprzedni aku 78 no ale zużyty .

LewaR
    Gość

Domyślnie

u mnie poprzedni właściciel kupił i zamontował centre 70 Ah trochę słaby ja na taki silnik ale może jak będzie przypływ gotówki to wymienię na mocniejszy

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

nie ma sensu 3 krotne podgrzewanie świec bo i tak są one podgrzewane do jakiejś jakiejś tam temp. Dla przykładu ja po przeczytaniu artykułu który radził aby tak robić poleciłem aby żona tak zrobiła, ponieważ akurat tej nocy było wyjątkowo zimno i na wszelki wypadek aby AR odpaliła i co się stało ?? nie odpaliła, ja natomiast odpalam od pierwszego przekręcenia kluczyka i jak do tej pory nie zdarzyło się abym przymusowo skorzystał z komunikacji zbiorowej.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

predator
    Gość

Domyślnie

Każda do 1000 stopni C i trzyma temp. nawet po odpaleniu tak jak wspominałem.

predator
    Gość

Domyślnie

No i niespodzianka Panowie w BOSCHu odblokowali mi Webasto rano wychodzę odpalam autko i słyszę odkurzacz pod maską , super.