Witam,
Wycieraczki szyby przedniej, w ustawieniu trybu czasowego, mają brzydką tendencję do skakania po przedniej szybie. W ustawieniach ruchu ciągłego chodzą bez problemów.
Ktoś z Was miał podobną przypadłość?
pzdr
Witam,
Wycieraczki szyby przedniej, w ustawieniu trybu czasowego, mają brzydką tendencję do skakania po przedniej szybie. W ustawieniach ruchu ciągłego chodzą bez problemów.
Ktoś z Was miał podobną przypadłość?
pzdr
A Kolego w jakim modelu Ci sie to dzieje bo masz 2 w opisie.
Jesli w 146 to jest częsta usterka winnym jes silniczek wycieraczek a raczej smar który przedostaje sie do elementów odpowiedzialnych za "ruch" wycieraczki.
Użyj opcji szukaj jest to ładnie wytłumaczone ze zdjęciami jak usunąć ten problem.
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
Oj nie czepiaj sie![]()
wycieraczki skaczą mi w "małej" belli (146).
faktycznie wydawało mi się że gdzieś, kiedyś widziałem opis jak poradzić sobie z czymś takimś, ale jakoś nie udało mi się znowu tego znaleźć - jeśli więc ktoś pamięta co poradzić na tą usterkę, będę wdzięczny za podpowiedź.
http://www.alfaholicy.org/zrob-to-sa...cieraczek.html
Prosze tu masz link wszystko jest opisane
popróbuję w weekend.
dzięki
U mnie przeczyszczenie silniczka pomogło.
Za skakanie odpowiedzialne są te styki poruszające się po okrągłej płytce metalowej (podczas przesuwania minimalnie tracą kontakt i prąd przestaje przepływać), ale nie pozostawiaj ich idealnie czystych po dogięciu, bo wtedy się szybciej styki zetrą i naprawa tego będzie trudna, a wycieraczki po jakimś czasie też zaczną skakać. Opis naprawy jest dobry i przydatny, ale powierzchnia styku tych dwóch elementów powinna być śliska, żeby uniknąć tego co napisałem wyżej. Pozdrawiam.