Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Temat: Wspomagani

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Unhappy Wspomagani

Mam następujący problem i nie wiem jak go ugryźć

Tydzień temu padał deszcz w nocy nad ranem wszystko zamarzło i na aucie było z 5mm lodu odpaliłem wszystko dobrze po przejechaniu ok 10km wyłączyło mi się wspomaganie a po chwili się włączyło ale ciężko chodzi kierownica i słychać jakby coś pocierało o siebie jak się auto odpali i jak się kręci kierownicą i nie ma płynnego ruchu tylko takie skoki czuć płyn jest sprawdzałem. Zauważyłem że na wyższych obrotach tak tego nie czuć co się mogło stać do tego momentu było wszystko ok było zimniej i wszystko działało :/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Witam

Podepnę się pod temat mam podobne objawy czasem jest ok a czasem kierownica jak stoję na wolnych obrotach kręci się jak w fiacie 125p. i słychać pomp wspomagania. Jak dodam gazu jest ok co to może być zaczęło się jak zaczeły się mrozy.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Oglądaliście poziom płynu w układzie?? - często też się dzieje że samochód traci wspomaganie jak układ jest zapowietrzony, ale to chyba odpada

Jak tam wszystko ok, to albo pompa, chodź w przypadku pierwszym to już chyba na magiel bym obstawiał
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 17-01-2010 o 00:01

diesel power http://je.pl/qeuy

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Oglądaliście poziom płynu w układzie?? - często też się dzieje że samochód traci wspomaganie jak układ jest zapowietrzony, ale to chyba odpada

Jak tam wszystko ok, to albo pompa, chodź w przypadku pierwszym to już chyba na magiel bym obstawiał
    Płyn mam sprawdzałem może trochę tam jeszcze wejdzie to wleje i zobaczymy. Ale maglownica tak szybko by się uszkodziła? Z tego co czasami widziałem to jak uszkodzi się maglownica to ucieka płyn a u mnie tego nie ma :/ miałem trochę mało powietrza w przednim kole to też powodowało że się ciężko kręciło teraz trochę lepiej jest ale dźwięk został :/

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

A towarzyszą temu jakieś dźwięki?

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

towarzyszą tak jakby nie miał siły kręcić :/ wszystko było ok nie wiem czemu tak się stało

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Jeżeli mocno wszystko poprzymarzało, do tego pewnie zwrotnice, drążki kierownicze oblepione zmrożonym śniegiem, opory mocno wzrosły i coś w maglownicy mogło strzelić. Analogicznie jak na max skręconych kołach można coś uszkodzić. Jakiś zaworek puszcza lub nie puszcza płynu. Po objawach wygląda na magiel. A pasek na pompie się nie ślizga?
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

pasek na pompie nie ślizga. To się stało podczas jazdy na prostym odcinku potem jak skręcałem nie było wspomagania a za chwilę się włączyło potem znowu było ok a teraz już zostało tak jak jest :/

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Jeżeli pompa daje ciśnienie, płyn jest, nie hałasuje, to niestety maglownica. Tak myślę.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Raf2pp
    Gość

Domyślnie

ja tez tak miałem a przyczyna okazał sie niski niski stan plynu w układzie wspomagania