Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: kilka prostych pytan,czujniki itp

ep1x
    Gość

Domyślnie kilka prostych pytan,czujniki itp

1. pytanie :

czy lusterka sa oba skladane czy tylko prawe? po wcisnieciu

tego klawisza klada mi sie tylko prawe, czy tak powinno byc?

2. pytanie :

Czy mozna jakos zablokowac ten czujnik swiatla

poniewaz jak jest ciemno to sie automatycznie sciemnia ekran od ICS'a a szczerze wolalbym jak swieci jasno,czyli jak jest jasno w kabinie

3. pytanie :

Od czego jest ten czujnik?

4. pytanie :

To sa czujniku deszczu i hmm światła?

Jesli tak to czujnik deszczu dziala ale swiatel hmm chyba nie

5. pytanie :

ktos cos moze mi wiecej powiedziec odnosnie danych o tej wersji ics?

Z gory dzieks,jestem przekonany ze to bylo na forum ale wolalem wszystko w 1 zamiescic.
    pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ep1x ; 31-01-2010 o 20:10

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    już nie alfa :)

Domyślnie

1. Po naciśnięciu i przytrzymaniu tego przycisku powinny złożyć się oba lusterka.
    2. To nie jest czujnik natężenia światła. Można w ustawieniach wybrać na stałe zielone podświetlenie.
    3. To jest właśnie czujnik natężenia światła słonecznego.
    4. Czujnik deszczu jest w tej dużej puszce (widać go patrząc z zewnątrz przez szybę). Tego małego pudełka nie ma w moim samochodzie. Nie wiem co to jest. Automatu świateł w 166 nie ma.
    5. A co konkretnie chciałbyś wiedzieć. Wydaje mi się, że wszystko jest na ekranie :-)

ep1x
    Gość

Domyślnie

1. no to u mnie 1 lusterko (od kierowcy) sie nie sklada, co moze byc przyczyna?

2. mam ustawione na stale dzienne swiatlo, ale np. po zaslonieciu palcem tego "czujnika" dalej jest dzienne tyle ze slabiej swieci, a chcialbym aby caly czas swiecilo "mocno"

3. do czego potrzebny jest czujnik natezenia swiatla?

4. ktos wie co to jest obok czujnika deszczu?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    już nie alfa :)

Domyślnie

Pewnie silnik jest uszkodzony, a może styki skorodowały - spróbuj przeczyścić Kontaktem - może pomoże.

Ustawiłem u siebie stałą jasność wyświetlacza - sprawdzę jak to zrobiłem i napiszę jutro.

Ten czujnik światła słonecznego jest wykorzystywany przez klimę.

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Witam nowego klubowicza Oglądałem Twój nowy nabytek na żywo, czyli czarną 166 bodajże ze Skierniewic
    ad.1 - właściciel mówił mi że sam niechcący zepsuł mechanicznie składanie lewego lusterka - nie wiedział co dokładnie, ale nie działało
    ad.2 - to nie jest czujnik, zdaje mi się że to dioda od kaseciaka ale pewny nie jestem, pogrzeb w ISC tam jest opcja aby ekran się nie ściemniał. Ekran ściemnia się jak włączysz światła - taki tryb nocny aby nie męczyć oczu.
    ad.3 - to jest czujnik nie tyle światła co nasłonecznienia i temperatury - element klimatyzacji typu klimatronic.

---------- Post dodany o godzinie 22:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:12 ----------

ad.4 - z właścicielem nie doszliśmy do czego to może byc, może dawny zestaw głośnomówiący ?
    ad.5 - w tym Ci nie pomogę, ale poprzez czytnik navi jeśli skombinujesz najświeższe mapy to razem z nimi powinna być aktualizacja jeśli chciałbyś sobie soft zaktualizować.

---------- Post dodany o godzinie 22:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:13 ----------

P.S. Włóż w nią dużo serca, jest w niej sporo do zrobienia, ale za taką cenę trzeba się z tym liczyć. Mnie zniechęciły nieoryginalne ksenony, trochę poniszczone wnętrze, zniszczone i nieoryginalne felgi oraz inwestycja w zawieszenie. Za zakupem na pewno niezagazowany silnik wg mnie w bardzo dobrej kondycji, piękny czarny kolor no i atrakcyjna cena.
    Do zobaczenia na zlocie !

ep1x
    Gość

Domyślnie

Skorpion - masz racje, auto jest ze Skierniewic

To prawda,jest pare rzeczy do zrobienia a za taka kwote to i tak mysle ze byla warta tej ceny,najwazniejsze ze silnik jest w bardzo dobrym stanie
    co do ksenonow masz racje, troche hmm kiepskie sa

a co do odp na 2. pyt. to jest czujnik (bodajze naswietlenia) bo jak sie zakryje palcem to ekran od ICS sie automatycznie sciemnia a jak sie odsloni to robi sie jasniejszy.

PS. daje cos aktualizacja softu ICS?

Pozdrawiam

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ep1x Zobacz post
    Skorpion - masz racje, auto jest ze Skierniewic

To prawda,jest pare rzeczy do zrobienia a za taka kwote to i tak mysle ze byla warta tej ceny,najwazniejsze ze silnik jest w bardzo dobrym stanie
    co do ksenonow masz racje, troche hmm kiepskie sa

a co do odp na 2. pyt. to jest czujnik (bodajze naswietlenia) bo jak sie zakryje palcem to ekran od ICS sie automatycznie sciemnia a jak sie odsloni to robi sie jasniejszy.

PS. daje cos aktualizacja softu ICS?

Pozdrawiam
    Masz rację, za tą kwotę naprawdę była ok, była 3 na mojej liście ponieważ i tak V6 jest u mnie do zabawy, a nie do jazdy na co dzień, więc mogłem pomału ją robić - no ale ponieważ miałem większą kwotę przeznaczoną na zakup to mogłem bardziej przebierać.
    Nie przejmuj się, ja w oryginalnych ksenonach palniki muszę wymienić bo świecą na purpurowo, HIDy w JTD świecą o niebo lepiej póki co
    Co do tego czujnika to muszę to sprawdzić, ale faktycznie może tak być bo w ICS jest coś takiego jak automatyczny tryb kolorystyki ekranu, ale do tej pory myślałem, że działa to na zasadzie godziny tak jak np. w niektórych nawigacjach.
    W moim przypadku (JTD) po aktualizacji softu nie zauważyłem niczego nowego więc raczej niewiele daje
    Ostatnio edytowane przez Alfa166Nero ; 01-02-2010 o 00:40