Mam takie pytanko czy ktoś kiedyś z was zrobił ze swoją 33 tak by miała więcej rumaczków i leprze osiągi?? Wrzucał ktoś turbinke?? Nie moge sobie wyobrazić jak to zrobić :!:![]()
Mam takie pytanko czy ktoś kiedyś z was zrobił ze swoją 33 tak by miała więcej rumaczków i leprze osiągi?? Wrzucał ktoś turbinke?? Nie moge sobie wyobrazić jak to zrobić :!:![]()
U nas na forum raczej sie jeszcze nie trafilo ale jestem w posiadaniu fotek ;] jak moj net bedzie mial lepsze czasy to wrzuce 1.4 boxera z turbina ;] i nie tylko
wejdz na www.alfa33.xt.pl
znajdziesz tam w linkach sporo stron gdzie znajdzies foty i FAQ zwiazane z ostrym tuningiem 33![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Na stronce http://bellamachina.webpark.pl/ autor zamierzał opisać taką operację. Jednak zabrakło chyba czasu lub chęci. Artykuł jest szczątkowy. Z prawej strony trzeba wejść w zakładkę "doładowanie silnika boxer Alfy 33"
Turbo w boxerze to bardzo karkołomne zadanie, nie lepiej zastanowić się nad kompresorem :?:Napisał Kozi
Poprawia moment i ciągnie od samego dołu obrotów. No i napewno montaż jest o wiele łatwiejszy i mniej kosztowny![]()
w miejsce kompresora klimy, ponocćda sie wstawić bardzo ładnie, kompresor z " mercedesa compresor"![]()
Poobczajam wszysto dzięki i mam nadzieje żę to nie koniec!!