Witam nie mogę znalezc nic na forum o oryg. ET do Alfy 147 moje pytanie jak w temacie jakie jest oryg.ET.
Witam nie mogę znalezc nic na forum o oryg. ET do Alfy 147 moje pytanie jak w temacie jakie jest oryg.ET.
Ja mam 17 cali i ET 35 i jest na styk wręcz.Nie polecam mniejszego.
Dzięki za szybką odpowiedz, a z ET 38 będą dobre opony 205/55/16.
Pozdr.
ET większe od 41,5 zbliża obręcz do zacisku, mniejsze oddala. W zimie miałem stalówki z ET31 15''opony 195/60 nic nie ocierało, tylko trochę więcej chlapało po bokach autka. Jeśli planujesz zakup felg szukaj z ET w zakresie 37- 41,5
205/55/16 to najbardziej zalecany rozmiar opon do tego rozmiaru felg, więc będzie w sam raz.
Ja bym uciekał w stronę ET35.
W mojej mam 40.5 i wg. mnie siedzą za głęboko.
No u mnie jest 35 jak już pisałem i jest na styk i jak się patrzy od przodu to środek felgi będący wypukły jest niemalże na równi z nadkolem, więc odradzam wszystkim zakładanie mniejszego ET niż 35, a im większe tym będzie bardziej do środka, a to też niezaciekawie wygląda. Oczywiście liczy się również ile sama felga ma cali, u mnie jest 7. Najlepiej więc wybrać coś pośrodku.
P.S. jak już zakładacie felgi większe to liczcie się z dokupieniem do nich pierścieni centrujących, bo ja dopiero po założeniu ich szukałem na gwałt.
Pozdro.