Posiadam 156 po lifcie, nowy panel i niech mi ktoś wytłumaczy co trzeba zrobić żeby klimatronik nie zaczynał sam działać. Po kilku chwilach od włączenia autka zaczyna się wariacja, klima się załącza nawiew się nasila itd.
Posiadam 156 po lifcie, nowy panel i niech mi ktoś wytłumaczy co trzeba zrobić żeby klimatronik nie zaczynał sam działać. Po kilku chwilach od włączenia autka zaczyna się wariacja, klima się załącza nawiew się nasila itd.
Ja to mam tak że jak wyłączę klimatronik przed zgaszeniem silnika to po ponownym uruchomieniu już się sam nie włączy. Muszę ręcznie włączać.
klimatronik ma to do siebie że się załącza sam to nie jest manualna klima tylko automatyczna i będzie się sama załączać taka jego rola że nie trzeba pamiętać żeby go włączyć, chociaż to co pisze kolega KamilP może być prawdą nie sprawdzałem tego u siebie. U mnie się klimatronik włącza w zależności od temp. na dworze jeśli jest ciepło to się sam załączy ale jeśli jest chłodniej od 10 stopni to już nie
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...meo_156_a.html
---------- Post dodany o godzinie 18:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:48 ----------
dokładnie tak jest
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Też mi się wydaje że przed użytkowaniem takiego samochodu powinno się przeczytać instrukcje obsługi. Tam wszystko napisali. A instrukcje są ogólnie dostępne
Ale kto tam czyta instrukcje, nie oszukujmy się większość ludzi po zakupie nowego sprzętu nigdy nie zagląda do instrukcji, zaglądają dopiero jak po kilku godzinach stoją w tym samym miejscu szukają w kartonie instrukcji..... niestety tak już jest ten świat zrobiony![]()
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
a błąd. pomijając już że sporej części instrukcji nie da się zrozumieć (albo ja jestem za tępy) to jej przeczytanie sporo daje. Np. instrukcja obsługi do Alfy jest wyłożona łopatologicznie i dzięki niej wiem jak zostawić auto na zapalonych światłach. Nie mówiąc już o instrukcji do radia bo po jej przeczytaniu mniej rozumiem za to wiem że ma możliwości o jakich mi się nie śniło. no i wiem czemu czasem mi radio piszczało co jakiś czas
Gorzej jest zimą.. gdy jest mróz.. ustawiasz sobie ręcznie silny nawiew na szybę.. a tu nagle wszystko się wyłącza.. i dopiero jak troszkę zagrzeje się silnik wszystko działa jak powinno.. to też normalne podobno i sterują tym czujniki.. Mam Alfe z polskiego salonu, więc i instrukcję po polsku, którą przeczytałem, ale podobnie jak kolega powyżej nie wszystkie niuanse działania systemu wentylacji są dla mnie zrozumiałe..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9