Proszę forumowiczów o zidentyfikowanie pęknięcia które widać na zdjęciach (czy moja bella się rozsypuje?).
Dla wyjaśnienia podam że to jest w lewym rogu podszybia, obok mocowania lewego zawiasu maski.
Z góry dziękuję za pomoc.
Proszę forumowiczów o zidentyfikowanie pęknięcia które widać na zdjęciach (czy moja bella się rozsypuje?).
Dla wyjaśnienia podam że to jest w lewym rogu podszybia, obok mocowania lewego zawiasu maski.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowane przez wojmody ; 03-06-2010 o 18:51
oo cholera nie jest dobrze... mogła być walona bo nie jest to normalne żeby tak sobie pękało. Jedź jak najszybciej do blacharza żeby ci zespawał, bo jak woda się dostanie to będzie gorzej niż jest
a może zaliczyłes ostatnio jakąs dziure?
hmmm.... hyba twoje autko bylo bite bo normalne to niejest ze blachy pekaja. daj sprawdzic przez fachowca ten problem i czy jeszcze nie ma czegos powarznieszego w innym miescu...
pozdrawiam
Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Zastanawiam się czy jazda takim autem jest bezpieczna??![]()
Zanim kupiłem swoją Alfę oglądałem naprawdę różne egzemplarze i czasami zdarzało się, że było widać to pęknięcie, ale IMO to nic groźnego.
Mogło to powstać na skutek nawet niewielkiej stłuczki, ponieważ maska przekazała uderzenie na zawiasy i doprowadziło to do pęknięcia zewnętrznego spawu. Na szczęście sam zawias jest przymocowany kilkoma spawami do karoserii, więc jeszcze samochód się nie rozsypuje
Wiem to dlatego, ponieważ napotkałem na swojej drodze różne samochody i po tym można poznać, że była jakaś niegroźna w skutkach szkoda, a niekoniecznie jakiś wielki dzwon, bo inaczej miałbyś pogięte podłużnice, etc
Dzięki lukasz-m za podniesienie mnie na duchu bo już myślałem że pozostanie mi pozbycie się mojej belli
ps. wiem że na pewno była bita z tej strony bo ma wymienioną lampę i błotnik, ale myślałem że to nic wielkiego